IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Danas je, Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv mitropolita Crnogorsko-primorske mitropolije Amfilohija zbog, kako navode, krivičnih djela povrede ugleda naroda, manjinskih naroda i drugih manjih nacionalnih zajednica i izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje…

PODGORICA: Region, Politika, srijeda 08.VIII. 2018, 05: 02… DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv mitropolita Crnogorsko-primorske mitropolije Amfilohija…

Navodi se da je Amfilohije u intervjuu Vijestima 5. avgusta rekao u vezi Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) da se “sekta rodila iz zelenaško- udbaških i četničko- partizanskih podjela, a ne iz pameti, ni od crkvenih ljudi“. 

“Crnogorsku crkvu stvara isti fašistički duh koji je stvorio i takozvanu pravoslavnu crkvu hrvatsku. Nju su stvorila dvojica Crnogoraca – prokleti Sekula Drljević, tvorac fašističke nezavisne Crne Gore, i Savić Marković Štedimlija iz Pipera. Isti je taj i duh koji stvara ovdje Crnogorsku crkvu”, kazao je Amfilohije, navodi se.

Čitaj još:   Podgorica, Cetinje, Ulcinj i Herceg Novi idu "pod ključ"! (foto i video)

CP smatra da je Amfilohije ovim izjavama počinio krivična djela povrede ugleda naroda i drugih manjinskih zajednica, u sticaju s krivičnim djelom izazivanja nacionalne i vjerske mržnje.

On je, kako se navodi, povezujući CPC, indirektno i Crnogorce sa zločinačkim fašističkim i nacističkim tvorevinama iz Drugoga svjetskoga rata, namjerno narušio ugled CPC i nacionalnoga imena Crnogorac.

„To je učinio tako da njihov pomen asocira na zlo, zločin i zločinačke organizacije koje su u toku Drugoga svjetskoga rata vršile uništenje cijelih naroda, s ciljem da bi Crnogorce i Crnogorsku pravoslavnu crkvu kompromitovao u zemlji i vani“, tvrde iz CP.

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši