Godišnjica rođenjarođenja Alije Izetbegovića: Čovjek kojeg narod BiH uvijek ima na srcu…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Cvijeće na Kovačima položio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, kao i brojne delegacije na državnom, federanom i kantonalnom nivou…

SARAJEVO: Evropa, Kultura, srijeda 08.VIII. 2018, 19: 52…Godišnjica rođenjarođenja Alije Izetbegovića: Čovjek kojeg narod BiH uvijek ima na srcu…

Danas su obilježene 93. godine od rođenja prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. Jedan od najznačajnijih političara u bh. historiji rođen je 8. augusta 1925. godine u Bosanskom Šamcu.

Izetbegović je nakon polaganja cvijeća na Kovačima u izjavi medijima rekao kako „sjećanje na rahmetli Aliju Izetbegovića, njemu (Aliji) više nije potrebno”.

Čitaj još:   Kriminalistički inspektori u Srbiji: Elektrošokom, bejzbol palicama do priznanja...

“Mislim da je potrebno nama, jer na taj način se sjećamo jednog herojskog doba, kada je vraćena državnost BiH, kada je napravljena vojska BiH, kada su Bošnjaci vratili svoje nacionalno ime, ime svog jezika, kada su uspostavljene slobode i višepartijski sistem. To su stvari kojih se vrijedno sjećati, koje su vjerovatno najznačajnije u novijoj historiji BiH”, poručio je Bakir Izetbegović.

Dodao je kako se uvijek može kazati da neke stvari još uvijek nisu dovršene na tom putu, ali, kako je istakao, temeljne stvari su urađene u vrijeme Alije Izetbegovića.

“Na nama je da njegovu borbu nastavimo”, smatra Bakir Izetbegović.

Ponovio je kako je Alija ostavio u amanet da svi u BiH ostanu ono što jesu, Srbi, Hrvati, Bošnjaci, kao i to da u svi u ovoj zemlji budu više Bosanci. Izetbegović smatra da je zaista vrijeme za to.

Čitaj još:   Najpoznatiji pčelar, pakuje stvari i ulazi u "Zadrugu 3"... (foto)

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *