IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Godišnjica rođenjarođenja Alije Izetbegovića: Čovjek kojeg narod BiH uvijek ima na srcu…

Cvijeće na Kovačima položio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, kao i brojne delegacije na državnom, federanom i kantonalnom nivou…

SARAJEVO: Evropa, Kultura, srijeda 08.VIII. 2018, 19: 52…Godišnjica rođenjarođenja Alije Izetbegovića: Čovjek kojeg narod BiH uvijek ima na srcu…

Danas su obilježene 93. godine od rođenja prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. Jedan od najznačajnijih političara u bh. historiji rođen je 8. augusta 1925. godine u Bosanskom Šamcu.

Izetbegović je nakon polaganja cvijeća na Kovačima u izjavi medijima rekao kako „sjećanje na rahmetli Aliju Izetbegovića, njemu (Aliji) više nije potrebno”.

“Mislim da je potrebno nama, jer na taj način se sjećamo jednog herojskog doba, kada je vraćena državnost BiH, kada je napravljena vojska BiH, kada su Bošnjaci vratili svoje nacionalno ime, ime svog jezika, kada su uspostavljene slobode i višepartijski sistem. To su stvari kojih se vrijedno sjećati, koje su vjerovatno najznačajnije u novijoj historiji BiH”, poručio je Bakir Izetbegović.

Čitaj još:   DAKLE AKO Želite da radite u Njemačkoj? Evo koliko košta sat rada...

Dodao je kako se uvijek može kazati da neke stvari još uvijek nisu dovršene na tom putu, ali, kako je istakao, temeljne stvari su urađene u vrijeme Alije Izetbegovića.

“Na nama je da njegovu borbu nastavimo”, smatra Bakir Izetbegović.

Ponovio je kako je Alija ostavio u amanet da svi u BiH ostanu ono što jesu, Srbi, Hrvati, Bošnjaci, kao i to da u svi u ovoj zemlji budu više Bosanci. Izetbegović smatra da je zaista vrijeme za to.

http://iBalkan.net

DANAS JE PUNIH 16 godina kad se preselio na bolji dunjaluk Alija Izetbegović: Rad za državu stavljao i ispred vlastitog zdravlja…

Povodom obilježavanja 16. godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Read more

NIKOLA Mugoša: Ne postoji ni teorijska mogućnost za istovremeno održavanje izbora u CRNOJ GORI…

Nakon što je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović raspisala Read more

Niti čuje niti vidi: Za DRITANA Abazovića oštre poruke Tanje Fajon nisu ništa negativno…

Postoji velika prijetnja da se pristupni pregovori Evropskoj uniji zaustave Read more

Komentariši