IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDO Jovanović: Hitno zatvoriti paravojni kamp,”Šta rade djeca na Zlatiboru”…

Dozvolu za održavanje kampa, kako kaže, dala je opština Čajetina čiji je predsjednik Milan Stamatović. Prema njegovim riječima, oružje koje se vidi na snimcima nije pravo već su to “vježbovne puške koje je nekada koristila Vojska, a koju su kupili u vojnim magacinima”.

BEOGRAD, ČAJETINA: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Vijesti, Zanimljivosti, petak 17.VIII. 2018, 06: 58… ČEDO Jovanović: Hitno zatvoriti paravojni kamp,”Šta rade djeca na Zlatiboru”…

Kamp na Zlatiboru uzburkao je javnost s ozbirom da se na snimcima koji su se pojavili vide mladi u uniformama i sa oružjem u rukama, a organizator kampa, inače, predsjednik Saveza ratnih veterana Srbije Željko Vukelić kaže da se oni uz pomoć instruktora iz Rusije i penzionisanih pripadnika policije i vojske “obučavaju da se brane” i u tome ne vidi ništa sporno.

Vukelić kaže da Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije organizujući kamp ne radi ništa protiv zakona i da su od opštine Čajetina dobili lokaciju i materijalno- tehnička sredstva.

Istakao je da se kamp održava po principu sličnih u Rusiji, a da su im partneri na tom poslu organizacija “ENOT” iz Rusije.

Možda kamp jeste po zakonu, ali se postavlja pitanje da li je opravdano, kakve su posledice i ko je ovlastio instrukture da vrše obuku…

Čitaj još:   URNEBES IZ SRBIJE: Parlamentarac u Skupštini izvadio mobitel i pustio narodnjake... (foto, video)

U kampu ima 44 djece uzrasta od 12 do 23 godine iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, a učestvuju, kako tvrdi organizator, uglavnom djeca ratnih vojnih veterana.

Obučavaju ih, kaže, penzionisani instruktori Vojske Srbije i MUP- a uz pomoć instruktora iz Rusije.

Polaznici kampa objasnili su novinarima svoje razloge učešća, a kao jedan od njih naveli su da se na ovom podneblju uvijek dešavaju neki ratovi i da zbog toga treba znati rukovati oružjem.

Libelarno- demokratska partija Čedomira Jovanovića je zatražila da se hitno zatvori “paravojni kamp na Zaltiboru koji u opasnost dovodi djecu koja se tamo nalaze” i pita ko finansira takve “sulude projekte”.

Smatraju da se predsjednik opštine na čijoj teritoriji se kamp održava i koji stoji iza organizatora mora pozvati na odgovornost.

LDP je ocijenio kao neprihvatljivu bilo kakvu zloupotrebu djece, posebno takvu gde se promoviše ratna obuka, rukovanje naoružanjem i podstiče agresivno ponašanje…

http://iBalkan.net

Čedo Jovanović javio se iz bolnice: PREMOREN SAM!

Čedomir Jovanović, lider LDP- a, koji skoro sedmicu liječi u Read more

Čedo Jovanović na izborima nosilac liste Bošnjaka i Crnogoraca… (foto)

ČEDOMIR Jovanović je pokušao i od Republičke izborne komisije da Read more

Komentariši