JUTARNJE Najnovije vijesti iz turske štampe…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

JUTROS je čuveni investitor Marc Faber ukazao da bi rat na ekonomskom polju koje su započele SAD mogle izazvati veliki udar u svijetu…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, Vijesti, Zanimljivosti, petak 17.VIII. 2018, 06: 58… JUTARNJE Najnovije vijesti iz turske štampe…

“Vatan” je prenio izjavu direktora Akbanke Hakana Binbašgila koji je kazao da za turskom lirom postoji velika potražnja u inozemstvu. U vijesti se ističe da je britanska kompanija  ICE objavila da je potražnja za turskom lirom porasla za 24 hiljade puta više u odnosu na prošli mjesec.

Faber je istakao da je sada pravo vrijeme za kupovinu turskih dionica.

“Yeni Šafak” je prenio da je trgovinski rat koji su SAD započele sa Turskom dovele do pada američke berze, i kako se ističe u vijesti Fadi Hakure sa CNN-a  , Zapad bi mogao skupo platiti ceh gubitka Turske.

Čitaj još:   ČEDOMIR JOVANOVIĆ : PUNA PODRŠKA ZA BIH NA PUTU KA NATO-U, TO SAM REKAO I PUTINU !

Star je prenio dio govora šefa turske diplomacije Čavušoglua koji je na 10. konferenciji turskih ambasadora, koji je istakao da je postignut sporazum sa Rusijom u vezi ukidanja viznog režima za turske vozače kamiona. Na kraju vijesti se ističe da je Čavušoglu istakao da očekuje potpunu liberalizaciju viznog režima između dvije zemlje.

“Haber Turk” je prenio da je potražnja stranih državljana za kupovinu stanova u Turskoj porastao za 65,6 procenata u odnosu na prošlu godinu, i iznosio 2858.

U vijesti se dodaje da je najveći broj stanova prodat u Istanbulu i iznosio  956 , u Antaliji 641 dok je u Bursi prodato 167 stanova. U Jalovi  i Sakariji se najviše prodaju stanove za državljane Iraka, Irana , Saudijske Arabije, Rusije i Kuvajta.

Čitaj još:   AMFILOHIJE VRIŠTI NA VUČKA: "Ti si IZDAJNIK, jedno pričaš kad samo zajedno, a drugo..."

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši