IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUBOTA Pregled pisanja turskih printanih medija…

DNEVNIK VATAN Ističe se da je jedan od glavnih razloga za povećanje broja kineskih turista pjesma poznatog kineskog pjevača Xiao Zhang pod imenom „Želim da te odvedem u romantičnu Tursku“, kao i intenzivna kampanja Ministarstva turizma…

ISTANBUL: Region,Putovanja,  Ekonomija, Vijesti,, Zanimljivosti, subota 18.VIII. 2018, 09: 48…SUBOTA Pregled pisanja turskih printanih medija…

Dnevnik Yeni Šafak u vijesti pod naslovom „Poziv stranim investitorima“ prenosi da je Ministar finansija i državnog trezora Berat Albayrak ostvario razgovor sa preko 6 hiljada investitora širom svijeta putem telekonferencije.

Albayrak je izjavio da će Turska zahvaljujući novim mjerama koje je poduzela i uspostavljanjem nove finansijske strukture biti mnogo snažnija. ¨Dobili smo podršku investitora. Ukazano je povjerenje ekonomiji Turske. Učinićemo sve potrebne korake kako bi se povjerenje još više povećalo¨, rekao je ministar Albayrak.

Dnevnik Star u vijesti pod naslovom „Mjenjačnice nemaju dovoljno lira“ prenosi da su građani odgovorili na poziv predsjednika Erdogana da promjene devize u lire i da su ispred mjenjačnica formirani dugi redovi. Ističe se da mjenjačnice jedva osiguravaju dovoljno lira.

Čitaj još:   SUPRUGE SAŠE I DEJANA MATIĆA: Nikad ih nema u javnosti- ovako izgledaju!!! (foto)

Dnevnik Sabah u vijesti pod naslovom „Nakon Katara velike investicije Kine u Turskoj“ prenosi da je trgovinski gigant za kupovinu preko interneta Alibaba kupio poznatu tursku stranicu za online trgovinu Trendyol i da se priprema da otvori centre širom Turske.

Dnevnik Vatan u vijesti pod naslovom „Povećan broj kineskih turista za 91 posto“ piše da je u prvoj polovini godine u Tursku doputovalo 191 hiljada turista iz Kine što predstavlja povećanje od 91 posto.

Ističe se da je jedan od glavnih razloga za povećanje broja kineskih turista pjesma poznatog kineskog pjevača Xiao Zhang pod imenom „Želim da te odvedem u romantičnu Tursku“, kao i intenzivna kampanja Ministarstva turizma.

Dnevnik Haber Turk u vijesti pod naslovom „Marmaris jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi“ piše da je američka web stranica Business Insider izabrala najboljih 18 turističkih destinacija u Evropi i opština Marmaris sa prelijepom prirodom i povoljnim cijenama je zauzela drugo mjesto na ovoj listi…

Čitaj još:   STRAH I PANIKA NA LETU DUBROVNIK- ZAGREB: Munja udarila u avon, putnici vrištali od stresa i očaja... (foto, video)

 

http://iBalkan.net

JUTARNJI Pregled pisanja turske štampe~ 27.06.2018…

¨Turska Zapadu očitala lekciju demokratije¨ prenosi da je odzivom na Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši