IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUBOTA Pregled pisanja turskih printanih medija…

DNEVNIK VATAN Ističe se da je jedan od glavnih razloga za povećanje broja kineskih turista pjesma poznatog kineskog pjevača Xiao Zhang pod imenom „Želim da te odvedem u romantičnu Tursku“, kao i intenzivna kampanja Ministarstva turizma…

ISTANBUL: Region,Putovanja,  Ekonomija, Vijesti,, Zanimljivosti, subota 18.VIII. 2018, 09: 48…SUBOTA Pregled pisanja turskih printanih medija…

Dnevnik Yeni Šafak u vijesti pod naslovom „Poziv stranim investitorima“ prenosi da je Ministar finansija i državnog trezora Berat Albayrak ostvario razgovor sa preko 6 hiljada investitora širom svijeta putem telekonferencije.

Albayrak je izjavio da će Turska zahvaljujući novim mjerama koje je poduzela i uspostavljanjem nove finansijske strukture biti mnogo snažnija. ¨Dobili smo podršku investitora. Ukazano je povjerenje ekonomiji Turske. Učinićemo sve potrebne korake kako bi se povjerenje još više povećalo¨, rekao je ministar Albayrak.

Dnevnik Star u vijesti pod naslovom „Mjenjačnice nemaju dovoljno lira“ prenosi da su građani odgovorili na poziv predsjednika Erdogana da promjene devize u lire i da su ispred mjenjačnica formirani dugi redovi. Ističe se da mjenjačnice jedva osiguravaju dovoljno lira.

Čitaj još:   VUČKO, PRAVI DRAMU U SKUPŠTINI: "Srbija NEMA VLAST na Kosovu, pitanje je kada će NAS NAPASTI, BiH nas RAZOČARALA"...

Dnevnik Sabah u vijesti pod naslovom „Nakon Katara velike investicije Kine u Turskoj“ prenosi da je trgovinski gigant za kupovinu preko interneta Alibaba kupio poznatu tursku stranicu za online trgovinu Trendyol i da se priprema da otvori centre širom Turske.

Dnevnik Vatan u vijesti pod naslovom „Povećan broj kineskih turista za 91 posto“ piše da je u prvoj polovini godine u Tursku doputovalo 191 hiljada turista iz Kine što predstavlja povećanje od 91 posto.

Ističe se da je jedan od glavnih razloga za povećanje broja kineskih turista pjesma poznatog kineskog pjevača Xiao Zhang pod imenom „Želim da te odvedem u romantičnu Tursku“, kao i intenzivna kampanja Ministarstva turizma.

Dnevnik Haber Turk u vijesti pod naslovom „Marmaris jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi“ piše da je američka web stranica Business Insider izabrala najboljih 18 turističkih destinacija u Evropi i opština Marmaris sa prelijepom prirodom i povoljnim cijenama je zauzela drugo mjesto na ovoj listi…

Čitaj još:   JUTARNI PREGLED PISANJA Turske štampe...

 

http://iBalkan.net

Pregled pisanja turske štampe ~ 22.01.2019…

¨Turska posjeduje rezerve morske soli koje su joj dovoljne za Read more

JUTARNI PREGLED PISANJA Turske štampe…

Prema podacima turističke agencije , grad Izmir je prošle godine Read more

Pregled pisanja, turske štampe za 21.11.2018

Sa aerodroma Istanbul za 18 dana poletjelo 19 000 putnika” Read more

DRITAN Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“… (foto, video)

DRITAN Abazović i potpredsjednik Vlade i predsjednik SNP-a Vladimir Joković, Read more

Komentariši