IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZEMLJOTRES NA SRPSKOJ POLITIČKOJ SCENI, VUČIĆ VAN SEBE

Predsjednik Dveri Boško Obradović najavio je Osnivačku skupštinu Saveza za Srbiju u nedelju u Sava centru u Beogradu i ocjenio da je to “zemljotres na srpskoj političkoj sceni”.

On je na konferenciji za novinare u Čačku rekao da tako veliko ujedinjavanje i ukrupljavanje opozicije nije bilo 15 godina u Srbiji i izrazio uvjerenje da će formiranje Saveza promijeniti srpsku političku scenu.

“Stvara se alternativa aktuelnoj vlasti i rađa se jedna nova nada da može doći do političkih promjena. Očekujem da će svi opoziciono orijentisani birači, koji su pomalo izgubili nadu da u Srbiji bilo šta može da se promjeni, od nedjelje tu nadu povratiti”, rekao je Obradović.

On je dodao da su svi veliki beogradski mediji ignorisali proteklih mjesec dana aktivnosti Saveza za Srbiju koji je u četiri grada održao tribine i da su se ti mediji isključivo bavili klevetama, vrijeđanjima i napadima na lidere Saveza, što prema njegovoj ocjeni “samo govori da Savez izaziva nervozu u redovima vlasti”.

Obradović je istakao da Savez za Srbiju, koji okuplja deset političkih organizacija, neće imati jednog predsjednika, već Predsjedništvo u kome će biti predstavnici svih deset osnivača, a predsjedavajući će se rotirati na svakih mjesec dana po azbučnom redu imena članova Predsjedništva.

Čitaj još:   NE PRESTAJU NAPADI IZ SRBIJE NA KRIVOKAPIĆA: "MALA JE CRNA GORA KOLIKI JE ON IZDAJNIK!"

Prema njegovim riječima, prvi predsjedavajući Saveza biće predsjednik Uduruženih sinidkata Srbije Sloga Željko Veselinović.

On je dodao da Savezu mogu pristupiti i druga udruženja, a pored Predsjedištva funkcionisaće i posebno tijelo

– Konferencija za Srbiju, koja će funkcionisati kao konsultativni organ Saveza i u kome će svi pridruženi članovi moći da pronađu svoje mjesto.

Obradović je istakao da su sve organizacije osnivači Saveza stavile sa strane ideološke i političke razlike, ujedinili se oko 30 programskih tačaka, čime su prema njegovoj ocjeni pokazali zrelost opozicije u Srbiji.

Svaka organizacija zadržaće svoj identitet i program u svom djelovanju a zajednički cilj im je smjena aktuelne vlasti i formiranje prelazne vlade stručnjaka, oročene na godinu dana koja bi uredila državu, donijela ključne sistemske zakone, oslobodila medije i pripremila prve demokratske izbore u Srbiji.

İzvor: Beta

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more

Komentariši