IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽABLJAK: Došla s drugaricom, na butini ugledala crvenilo, kasnije počela je borba za život!

Danima je, naravno, čekala da se crvenilo povuče. Ipak, samo nije htjelo da sve prođe…

ŽABLJAK: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti…nedelja, 02.09.2018… 19. 59… ŽABLJAK: Došla s drugaricom, na butini ugledala crvenilo, kasnije počela je borba za život!

Dan ranije, odmah po dolasku na planinu penjale su se na Ćurevac, vrh Žabljaka, sjedele u travi, jurile sa psom. Da li je tad “zaradila” krpelja, ili je već bio u trenerci i dalje je misterija. Ujed nije ni osjetila, niti je malu napast videla. Ni u jednom trenutku. Da ju je nešto ujelo govorilo je samo crvenilo.

Samo jedan trenutak nepažnje može koštati mnogo. Posebno kad se vodite onom strarom “ma to se neće meni desiti”.

Tako jedan trenutak nesmotrenosti Suzanu košta, već tri kutije antibiotika (vjerovatno ne i poslednje), hronične nemoći već mjesec dana, i ko zna kakvih trajnih posledica.

Svoje iskustvo, barem do sadašnje, podijelila je samo jedino i isključivo iz razloga da bi apelovala na sve da obrate pažnju na ove male krvopijice. Nije kliše da treba obratiti pažnju na sebe i voljene poslije boravka u prirodi.

Čitaj još:   Andrej NIKOLAIDIS: Novinar kontrarevolucije u predsjedničkom helikopteru... (foto)

“Poenta je samo uočiti krpelja i iz kože ga izvući što prije, što očito ja na vrijeme nisam uradila”, napisala je Suzana.

Sve je počelo krajem jula, kad se u petak uveče uputila na Žabljak kod drugarice. Da li se krpelj krio u trenerci tek skinutoj sa štrika, ili ga je pokupila tamo, i dalje ne zna. Jedino što zna jeste da ju je poslije dva dana boravka tamo drugarica iznenada upitala: “Suzana, šta ti je to na nozi”.

Crvenilo prečnika 15 centimetara, koje je formirano kao malo jezero (spolja crveni okvir, unutra svijetlija nijansa boje) vrištalo je sa zadnjeg dijela njene butine.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši