BANJA LUKA: POSLIJE POKUŠAJA UBISTVA NOVINARA Bokseru jednomjesečni pritvor…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Marku Čoliću (31) iz Banje Luke, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…srijeda, 12.09.2018…14: 59…BANJA LUKA: POSLIJE POKUŠAJA UBISTVA NOVINARA Bokseru jednomjesečni pritvor…

U Sudu kažu da je Čolić osumnjičen da je Kovačevića pokušao ubiti sa još jednom nepoznatom osobom.

– Pritvor mu je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i prikrivanja tragova, kao i da se ne bi remetio javni red i mir – navode u Okružnom sudu.

Iz Okružnog tužilaštva ranije je saopćeno da je osumnjičeni upotrebom teleskopskih palica i fizičke snage, zajedno sa za sada nepoznatim osobama, 26. augusta Kovačeviću nanio teške povrede po glavi i tijelu.

Čitaj još:   Dr Darija Kisić, otkrila da im Dr NESTOROVIĆ često stvara GLAVOBOLjE... (foto)

Pritvor je predložen i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina ili teža, koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice.

Novinar Televizije BN Vladimir Kovačević pretučen je 26. augusta u banjalučkom naselju Obilićevo, a nanesene su mu povrede glave metalnim šipkama, zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Policijska uprava Banja Luka dostavila je 3. septembra Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv nepoznatog izvršioca zbog pokušaja ubistva Kovačevića.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši