PRIZNAO UBISTVO NARKO DILERA: “Dao mi pušku da likvidiram nekoga, da bi mi oprostio dug…”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kako nezvanično doznaju novinari, Beriša je praktično priznao da je ubio Prnjaka, ali ne na način na koji mu to na teret stavlja tužilaštvo. Naime, ono ga tereti za teško ubistvo počinjeno na okrutan ili podmukao način za što je propisana kazna zatvora od najmanje 10 pa do 40 godina zatvora…

SPLIT:Hrvatska, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…četvrtak, 13.09.2018…07: 49… PRIZNAO UBISTVO NARKO DILERA: “Dao mi pušku da likvidiram nekoga, da bi mi oprostio dug…”

Liridon Beriša, 27- godišnji Albanac koji se već dva nedelje nalazi u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama zbog ubistva bivšeg profesionalnog vojnika Ante Prnjaka (34) iz Knina, napokon je odlučio da iznese odbranu zamjenici Županijskog državnog tužilaštva u Splitu Julijani Stipišić koja vodi istragu.

Beriša, pak, u svojoj odbrani koju vodi ugledni splitski advokat Željko Gulišija priznaje ubistvo, odnosno ubistvo na mah.

Čitaj još:   Ankara odmah uzvratila: Gađano više od 110 meta, neutralizovan 101 element... (foto)

Beriša je tako, neslužbeno se saznaje, kazao da ga je pokojni Prnjak zlostavljao i maltretirao više od dvije godine, a sve je počelo kad mu je dao drogu u vrijednosti oko 2.000 evra koju mu on nije odmah platio.

Dug je navodno vrlo brzo, zahvaljujući visokim zelenaškim kamatama, “skočio” na oko 50.000 eura, a 27- godišnjak je vraćao koliko je mogao, ali to nije bilo dovoljno. Pokojni je navodno išao toliko daleko u zastrašivanju da ga je i fizički maltretirao pred članovima porodice.

Na dan ubistva on i Prnjak su se našli i vozili Prnjakovim automobilom konzumirajući kokain. Kad su nešto iza 22.30 sati došli na TTTS, ispričao je Beriša, Prnjak je iz automobila izvadio svoju automatsku pušku kalibra 7,62 mm i zatražio od njega da likvidira jednog muškarca, a zauzvrat će mu on oprostiti dug.

Kad je on na to pristao, pokojni mu je dao pušku u ruke, a on je potom u njega ispalio ukupno 14 metaka nanjevši mu prostrelne rane glave, leđa, grudi, desne šake te jednu u predjelu lijeve natkolenice. Sve je to trajalo, prema službenom saopštenju tužilaštva, tačno 11 minuta odnosno od 22.37 sati i 22.48 sati.

Čitaj još:   ISPLIVAO SNIMAK:Od Harisa ni traga ni glasa,djevojka mu u provodu! (video)

Beriša je u svojoj obrani negirao da je od Prnjaka uzeo bilo kakav novac, a priznao je i da je dan nakon ubistva zapalio njegov BMW kako bi prikrio tragove…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši