TREBA ZNATI Koliko redovno pijemo vode???

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Definitivno je momenat da obezbjedite preko potrebno “svoje vrijeme”, zato ga odvojite za brigu o sebi. Ništa nam nije značajnije od toga da budemo sigurni da ćemo ostati zdravi, kako fizički, tako i emocionalno i mentalno…

ISTANBUL: Putovanja. Recepti, Zanimljivosti, Vijesti, nedelja, 16.09.2018…11: 19… TREBA ZNATI Koliko redovno pijemo  vode???

Došlo je vrijeme kada većinu dnevnih sati provodimo na poslu, svaki dan smo puni obaveza i sigurno nam je potrebno da u nekom momentu malo usporimo. Ako ste primijetili da se lakše zamarate i vrlo brzo se osjećate “istrošeno”, zapitajte se koliko redovno pijete vodu i u kojim količinama?

Nedostatak vode u organizmu može uzrokovati umor, glavobolju i smanjenje koncentracije. Takođe, regulacija temperature, prenos hranljivih materija i ispiranje toksina iz organizma ne bi moglo da se zamisli bez vode.

Koliko je vode potrebno zdravoj osobi zavisi od više faktora, kao što su pol, starost, posebna stanja (npr. trudnoća, dojenje), stepen fizičke aktivnosti, izloženost toplom ambijentu. Kod osoba koje su izložene povećanoj tijelesnoj aktivnosti, kao i kod trudnica i dojilja, potrebe za tečnošću su povećane.

Čitaj još:   SAD, UCIJENILA SRBIJU: Ambasada poslala DRAMATIČNO upozorenje, koje se neće svidjeti Vučiću...

Odojčad uzrasta 0 do 6 mjeseci bi trebalo da unosi oko 0.7 L tečnosti dnevno, a odrasle osobe oko 2.7 L (žene) odnosno 3.7 L (muškarci) dnevno, računajući sve izvore (hranu i tečnosti). Prosječna žena bi trebalo da unosi 2.2 L vode dnevno, a prosečan muškarac 2.5 L vode dnevno.

Za hidraciju se preporučuju sve higijenski i zdravstveno ispravne vode- ili vode niskomineralnog sastava preporučljive su za sve uzraste, a samim tim i sve članove porodice.

Za bolji i zdraviji život je neophodno da više brinemo o sebi kako bismo bili dobri i drugima, posebno našim najmilijima.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši