IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOLEST PRIJETI Medicinska sestra se zarazila “majmunskim boginjama”, dodirnula posteljinu na kojoj je pacijent ležao!

Medicinska sestra strahuje da je virus prenela svom suprugu!!!

LONDON: Regija, Recepti, Ekonomija, Putovanja, Vijesti, Zanimljivosti… četvrtak, 27.09.2018… 12: 39…BOLEST PRIJETI Medicinska sestra se zarazila “majmunskim boginjama”, dodirnula posteljinu na kojoj je pacijent ležao!

Majmunske boginje stigle su u Evropu, a prijete i balka! Iako je do sada bilo sporadičnih slučajeva oboljevanja od ove bolesti za koju ne postoji vakcina, u Velikoj Britaniji zabilježeni su novi slučajevi oboljevanja. Poslednja u nizu je medicinska sestra, koja strahuje da je zarazila i svog supruga.

“Majmunske boginje” su rijetka virusna zoonotska bolest koja se javlja uglavnom u centralnoj i zapadnoj Africi. Virus na čovjeka prenose različite životinjske vrste u Africi, konzumiranjem mesa ili kontaktom.

Naučnici su rekli da je prenos sa čovjeka na čovjeka rijedak, ali ne i nemoguć, usled bliskog kontakta sa kožnim lezijama zaražene osobe, ili velikih respiratornih kapljica tokom dužeg kontakta lice u lice. Međutim, ovaj slučaj iz Britanije dokazuje da je moguće oboljeti čak i ako dodirujete stvari koje je zaraženi dodirivao.

Čitaj još:   STRAVIČNA SITUACIJA/ Uznemirujuće fotke: Gladni lavovi u zoo vrtu „jedu sami sebe“, vlasnik pobjegao... (foto, video)

Iz bolnice su saopštili da do oboljevanja nije došlo zbog neodgovarajućih rukavica, već vijeruju da je medicinska sestra bila u kontaktu sa oboljelim pacijentom koji je doputovao iz Nigerije prije nego što je potvrđeno da ima majmunske boginje…

 

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši