IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOŠARKAŠİ PAZARA NEPOBEDİVİ U PENDİKU

Košarkaši Novog Pazara pobedili su večeras Vojvodinu sa 103:95 (34:15, 28:23, 24:30, 17:27), u utakmici prvog kola Košarkaške lige Srbije.

Pred više od 1.500 gledalaca u pazarskoj dvorani Pendik, domaćina je predvodio Nemanja Krstić sa 34 poena, a pratili su ga Marko Radonjić sa 22, Petar Ivanović sa 13 i Nikola Vujović sa 11 poena. A može se  reći i da je pobeda pazaraca izvojevana na krilima vermih navijača koji su frenetično navijali svi 40 minuta.

Izabranici Filipa Soceka nisu počeli u dobrom ritmu, što je bilo karakteristično i za prošlogodišnji start sezone, dok konačno nisu pronašli svoju igru. “Crveno-belima” je bilo potrebno celo prvo poluvreme i pauza, da bi pronašli svoj ritam i prikazali igru koja ih je prošle sezone odvela i do Superlige.

I pored poraza, Novosađani su pružili dobar otpor domaćinima u dvorani “Pendik”, a publika je imala priliku da gleda veoma uzbudljivu utakmicu.

Novi Pazar je praktično pregazio Vojvodinu u prvoj četvrtini, kada im je ubacio 34 koša, dok su Novosađani uspeli da zabeleže tek 15 poena. Nastavili su Novopazarci u u istom ritmu i u drugoj četvrtini, ali je Vojvodina polako podizala nivo igre, pa je druga četvrtina završena sa 28:23, a na poluvreme se otišlo pri rezultatu 64:38.

Čitaj još:   Selektor Rukometne reprezacije Crne Gore VLADIMIR Vlado Šola: Propuštene prilike boljeće nas, do kraja života... (foto, video)

Delovalo je kao da je na igru Novosađana umnogome uticalo to što su neki od nosilaca igre u prošloj sezoni, poput Bjelice i košgetera Janjića, napustili tim. Međutim, pauza je prijala igračima, pa su u drugo poluvreme ušli mnogo silovitije. U trećoj četvrtini “crveno-beli” su igrali mnogo sigurnije, te su je dobili uz razliku 30:24.

Poslednja četvrtina bila je prilično neizvesna. Vojvodina je krenula furiozno i u jednom momentu su imali prednost od čak 14:3 i rezultatski se približili domaćinu, pa je delovalo da bi izabranici Filipa Soceka mogli da prirede neprijatno iznenađenje Novopozarcima.

Dva minuta pre kraja bili su na svega šest koševa zaostatka, ali su igrači Novog Pazara iskoristili greške gostiju i praktično preko slobodnih bacanja postavili konačan rezultat na 103:95. U redovima Voše istakli su se Zarić sa 18 koševa, Dželetović i Anđušić sa po 16, dok je u timu domaćina dominirao Krstić sa 34, Radonjić sa 22 i Ivanović sa 13 poena.

Vojvodina je posle prvog kola nalazi na osmom mestu na tabeli, a u narednom kolu, 13. oktobra, dočekuje na Spensu ekipu Vršca. U ostalim utakmicama sastali su se: Beovuk – Dinamik 60:95, Dunav – Beograd 66:105, Tamiš – Metalac 84:75, Sloboda – Borac 82:93, Spartak – Vršac 72:68.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 27. maj 2019. godine

Prilog pripremio: Senad Senko Župljanin 

 

http://www.ibalkan.net/

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši