IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAKON ŠTO JE İZJAVİO DA JE KOSOVO NEZAVİSNA DRŽAVA, VUČIĆ UPOZORIO AMERIČKOG AMBASADORA

“Šta god da je ta takozvana vlada za vas, za nas je ona takozvana vlada. Nisi ti tu ambasadore da ispravljaš novinare, nego da odgovaraš na pitanja”, rekao je Vučić.

Kako je kazao, bilo bi lijepo i pristojno da je ambasador pokazao malo više poštovanja za zemlju domaćina, ali “Amerika je supersila”.

Govoreći o rješenju kosovskog problema, Vučić je rekao da će biti “mnogo teških problema”, a kako je naveo, njegovo pitanje bi bilo i za Kosovo i za strane vlade, “što pregovarate sa Srbijom ako su sve to suverene vlade, zašto tražite utočište za njih u UN?”.

“Deseti put ih pitam o vojsci Kosova, gde to piše? Vidite, ništa od toga nema, čisto nasilje, pravno, a to posle prati fizičko, i zato i jesam uplašen, ali uradićemo sve da zaštitimo naš narod”, rekao je Vučić.

 Ambasador SAD u Beogradu  Kyle Scott izjavio je sinoć da kosovska vlada nije takozvana, već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja, sa svojim izabranim predstavnicima.

Skot je tako odgovorio u Vladi Srbije na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova u kojoj sjedi pola ljudi koji imaju kriminalne dosijee ili su pred sudskim gonjenjem.

Čitaj još:   INCIDENT: Kamenovana dva autobusa iz Beograda...

“Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu” rekao je američki diplomata.

Osim toga Aleksandar Vulin je,  sinoć rekao da je američki ambasador “zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo” i dodao da mu je žao što “tu bahatost nije pokazao pred (predsjednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem, jer bi naglavačke leteo iz vlade”.

Premijerka Ana Brnabić smatra da je ministar Aleksandar Vulin adekvatno reagovao na izjavu ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota da je Kosovo “nezavisna država” i dodala da je ta izjava skandalozna i neprimjerena.

Govoreći o Skotovoj izjavi, Brnabić je reklada je to je neprimjereno, ne samo u diplomatiji, već i da predstavlja nepoštovanje domaćina, budući da je data u zgradi Vlade Srbije.

Čitaj još:   TAČI I U BRISELU VUČIĆA DOVEO DO LUDILA: Mora tretirati KOSOVO kao nezavisnu DRŽAVU, inače…

izvor:SB, agencije

 

RAŠKA: NOVA MASOVNA GROBNICA O KOJOJ VUČIĆ I SRPSKA VLAST ĆUTE

Selo Kiževak. Udaljeno desetak kilometara od Opštine Raška i u Read more

RAMA: O KAKVOM RATU GOVORI VUČIĆ PROTIV NEZAVISNE DRŽAVE KOSOVO…

ZAMRZNUTI KONFLIKTI Premijer Albanije Edi Rama je izjavio kako nema mogućnosti Read more

NAPETO NA KOSOVU: Ispred crkve UZVIKUJU”Kosovo je srce Albanije” (foto)

Navijači iz Prizrena uzvikivali su nadomak crkve Bogorodice Ljeviške "Kosovo Read more

Komentariši