IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PET Saudijaca, povezani s ubistvom novinara Kašogija…

Jedan od osumnjičenih je pukovnik Maher Abdulaziz Mutreb koji ima bliske veze sa saudijskim princom, kako pokazuju fotografije na kojima se vidi sa princem u Madridu i Parizu, piše Njujork tajms…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, Vijesti: petak…19.10.2018… 06: 51… PET Saudijaca, povezani s ubistvom novinara Kašogija…

Turska policija identifikovala je pet osoba osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, a četvorica su povezana direktno sa saudijskim krunskim princem Mohamedom bin Salmanom, objavio je Dejli sabah pozivajući se na izvještaje američkih medija.

On je viđen sa princem Mohamedom i tokom posete SAD i Velikoj Britaniji.

Drugi osumnjičeni je Abdualziz Mohamed al- Havsavi, navodno član obezbjeđenja princa Salmana, čiji položaj je objelodanio francuski profesionalac koji je ranije radio sa kraljevskom porodicom.

Tar Galeb al- Barbi, treći osumnjičeni, jeste visokopozicionirani kraljevski čuvar, koji je zbog svojih sposobnosti prebačen u kasarnu u Džedi, izvijestili su saudijski mediji.

Četvrti osumnjiceni je Mohamed Saad Alzahrani, koji je putovao sa pasošem na ime drugog člana obezbjeđenja kraljevske porodice. On je na snimcima prikazan s oznakom na kojoj piše drugo ime.

Čitaj još:   STRAVA PRIZORI iz Kramatorska: Ruski agresori raketirali Lavov, novi podaci o ruskim gubicima od početka agresije... (foto, video)

Poslednji osumnjičeni je doktor Salah al- Tubajgi, šef za forenzičke dokaze u Sekretarijatu za opštu bezbjednost u Saudijskoj Arabiji, koji je putovao u Istanbul kao dio saudijske ekspedicije i navodno isjekao još živog Kašogija.

Njujork tajms je objavio da su turske vlasti identifikovale najmanje devet od 15 osumnjičenih koji su povezani sa saudijskim vojnim, vladinim ili bezbjednosnim službama.

U izvještaju se navodi da su osumnjičeni prebačeni avionom privatne saudijske avio- kompanije koja je direktno povezana sa princom i saudijskim Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Turski zvaničnik je izjavio za Njujork tajms da je Kašogi drogiran, ubijen i da je njegovo tijelo raskomadano 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši