OSUMNJIČENI ZA UBISTVO POLICAJACA JAVIO SE: Sa Zlatibora, negirao umješanost u zločin…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Glavnoosumnjičeni za ubistvo dvojice policajaca u Kantonu Sarajevo Njegoslav Milinković, (32) iz Istočnog Sarajeva, za kojim je raspisana i potjernica, javio se policiji, negirajući umješanost u masakr…

SARAJEVO:BiH, Crna Hronika, Vijesti, Zanimljivosti…nedelja, 28.10.2018… 10: 38… OSUMNJIČENI ZA UBISTVO POLICAJACA JAVIO SE: Sa Zlatibora, negirao umješanost u zločin…

Kako saznaju sarajevski printani mediji iz izvora bliskih istrazi, Njegoslav Milinković  je navodno kazao da se nalazi na Zlatiboru.

Kako se navodi iz mediskih pisanja Njegoslav Milinković, je odranije poznat policiji zbog vatrenog okršaja sa policijom KS na Ilidži 2016. godine.

Oni su, u objavljenim tekstovima, napravili kraći rezime dešavanja iz ljeta 2016. godine kada je policija na djelu uhvatila trojicu kradljivaca automobila u pokušaju krađe BMW- a na Ilidži.

Čitaj još:   Podignuta OPTUŽNICA: Košarkaš optužen, prijeti mu višegodišnja ROBIJA! (foto i video)

Jedan od osumnjičenih, Savo Petričević, teže je povrijeđen. Bojan Košarac i Njegoslav Milinković su ispitani, a Sud BiH im je odredio jednomjesečni pritvor. Ključni čovjek ovog slučaja bio je upravo Njegoslav Milinković, zvani Ljutan rođen u Sarajevu 1986.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su u petak ujutru prilikom redovnih policijskih aktivnosti u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su naišli na kradljivce automobila.

Sahrana Vujinovića obavit će se na sarajevskom groblju Sveti Josip u  ponedjeljak u 12.15, dok će dženaza Šehoviću biti klanjana na mezarju Buća Potok istoga dana u 14.30 sati. U 10:30 sati obavit će se zajednička komemoracija ubijenim policajcima.

Vlada Federacije BiH na telefonskoj sjednici donijela odluku da se ponedjeljak, 29. oktobar, proglasi za Dan žalosti u ovom entitetu zbog ubistva dvojice policajaca…

Čitaj još:   Dječak, pokušao da digne u vazduh školu, pobije sve nastavnike i đake...

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *