IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U JEDNOM DANU VAKCINISANO REKORDNIH 555 PAZARACA…

U Novom Pazaru, juče, je postavljen dnevni rekord broja vakcinisanih. Prvu dozu vakcine protiv korona virusa primilo je 555 stanovnika ovog grada.

Direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), dr Šefadil Spahić, ističe da se imunizacija,u ovom gradu, kreće uzlaznom linijom, jer „prethodne nedjelje vakcinisano je dnevno od 200 – 250, a pre toga 150 osoba“.

Do sada je, u Novom Pazaru vakcinisano 17.340, a revakcinisano 12.750 građana. Odziv mladih od 18-30 godina i dalje je nezadovoljavajući.

Dr Spahić ocjenjuje da se, posljednjih dana, smiruje epidemiološka situacija, ali „zabrinjava situacija da je broj zaraženih dnevno u Novom Pazaru odmah iza Beograda. Mnogi naši građani su se vratili normalnom načinu života, ostvaruju mnogo kontakata i ne pridržavaju se protivepidemioloških mjera“.

Prema posljednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, prethodnog dana, na bolničkom liječenju bila su 23 pacijenta zaražena korona virusom, od po jedan bio je na respiratoru i kiseoničkoj terapiji. Hospitalizovan je jedan pacijent iz Novog Pazara, a na kućno liječenje otpušteno je šest.

Čitaj još:   ISTANBUL: Turkish Airlines privremeno obustavlja sve međunarodne linije, izuzev sa ovih pet gradova... (foto)

Od 44 brza antigenska testa, kod 13 je potvrđeno prisustvo korone. U posljednja tri dana, ZZJZ je PCR metodom registrovao još 21 zaraženih, osam je iz Novog Pazara. 

izvor: danas.rs

NOVI PAZAR: PUTOVANJA i 3.000 DINARA, MOTIV ZA PAZARCE DA PRIME VAKCINU…

NOVI PAZAR/TUTIN – Poslednjih nekoliko dana broj vakcinisanih protiv korona Read more

NOVI PAZAR: Turski glumac CEM UCAN prvi put u gradu predaka

Novi Pazar je grad u kojem se ljudi boje Allaha, Read more