IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK: Vučić- Vojska Kosova bit će formirana 28. novembra

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ima saznanja da će vojska Kosova biti formirana 28. novembra, kada se obelježava Dan albanske zastave.

“Albanci na Kosovu imaju namjeru da Dan zastave Albanaca, a imaju svi jednu zastavu, proslave i obilježe stvaranjem vojske Kosova, suprotno i njihovom Ustavu i svim međunarodnim sporazumima; i Rezoluciji 1244 [Saveta bezbjednosti Ujedinjenih nacija i Kumanovskom sporazumu i Briselskom sporazumu i dogovoru briselskom koji imamo sa NATO-om”, rekao je on na konferenciji za novinare posle sjednice Vlade Srbije sa Srbima sa Kosova u Beogradu.

Predsjednik Srbije je rekao da Albanci sa Kosova hoće i da ograniče delokrug rada svoje delegacije za dijalog u Briselu, pa se, ocjenio je, postavlja pitanje “koji je smisao dijaloga”.

Kako je rekao, Albanci su potpuno ujedinjeni, partije im se ujedinjuju te je apelovao na jedinstvo naroda u Srbiji.

Naglasio je da ne traži da se u Srbiji političke partije ujedinjuju niti je to potrebno niti želi da se “oni koji su najgori” u ovoj zemlji ujedinjuju sa njegovom vladajućom Srpskom naprednom strankom, ali da je potrebno jedinstvo naroda.

Predsednik Srbije apelovao je na Srbe na Kosovu da ne učestvuju u formiranju vojske Kosova.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović-Stanković: SDP urušile ambicije Ranka Krivokapića za mjesto u Vladi- "Radio je sve da uruši Raška Konjevića i mene"

“Pozivam Srbe, javno i otvoreno, da ne učestvuju u formiranju vojske Kosova, jer tu vojsku formiraju samo da bi i te Srbe iskoristili da jednog dana zapucaju na Srbe”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova.

Također je pozvao Srbe da im ne pomognu u tom “prljavom poslu”.

“Da li će biti onih koji taj moj poziv neće prihvatiti – svakako da hoće, ali vidim da ih je sve manji broj”, naveo je Vučić.

Upitan da li država Srbija ima mehanizam da utiče na Srbe sa Kosova da ne prihvate poziv, Vučić je rekao da je taj mehanizam molba države, naroda i predsjednika zemlje.

Do sada je ta riječ imala vrijednost, jer se peterostruko umanjio broj pripadnika srpske nacionalnosti u Kosovskim bezbjednosnim snagama, naveo je on.

Vučić je u ponedeljak izrazio zabrinutost namjerama Prištine da formira vojsku Kosova i naglasio da će to dovesti do destabilizacije regiona.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić: Upotreba policijskog aparata u cilju zastrašivanja građana, očajnički potez nelegitimne vlade i njenog premijera... (foto)

izvor: agencije

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

Komentariši