VUČIĆ POLUDIO, A IZGLEDA DA ĆE IH JOŠ “ĆERATI”: Crna Gora zabranila ulazak na svoju teritoriju Matiji Bećkoviću, Čedomiru Antiću…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Prvu televiziju da Crna Gora zabranom ulaska srpskih intelektualaca uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja.

On je kazao da je povodom napisa u medijima da je Uprava granične policije CG donijela rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću, razgovarao sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem.

“Razgovarao sam sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i molio sam ga da razgovara sa kolegama u Crnoj Gori. Dobio je potvrdu za navedena četiri lica, ali ne znamo da li ima još lica”, rekao je Vučić i dodao da Srbija još nije zvanično dobila akt o zabrani ulaska.

Čitaj još:   SVI SRBI NA ISTOM MJESTU: VUČKU, spremaju doček, koji se ne pamti još od vremena BROZA... (foto)

“Kao razlog navedeno je ugrožavanje sigurnosti i temelja bezbednosti Crne Gore. Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, mi smo zabranili ulaz kriminalcima koji su na poternicama, a neko drugi je kao odgovor na to zabranio nečije mišljenje. Crna Gora ovim uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja i to je nedopustivo u 21. veku i u Evropi”, naglasio je Vučić.

“O konkretnim merama ćemo razgovarati ako ne dobijemo razuman odgovor Crne Gore”, istakao je Vučić.

I, tako da, parafraziramo Matiju Bećkovića: „Ćeraće ih još…“

izvor:SB

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši