IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ POLUDIO, A IZGLEDA DA ĆE IH JOŠ “ĆERATI”: Crna Gora zabranila ulazak na svoju teritoriju Matiji Bećkoviću, Čedomiru Antiću…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Prvu televiziju da Crna Gora zabranom ulaska srpskih intelektualaca uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja.

On je kazao da je povodom napisa u medijima da je Uprava granične policije CG donijela rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću, razgovarao sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem.

“Razgovarao sam sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i molio sam ga da razgovara sa kolegama u Crnoj Gori. Dobio je potvrdu za navedena četiri lica, ali ne znamo da li ima još lica”, rekao je Vučić i dodao da Srbija još nije zvanično dobila akt o zabrani ulaska.

“Kao razlog navedeno je ugrožavanje sigurnosti i temelja bezbednosti Crne Gore. Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, mi smo zabranili ulaz kriminalcima koji su na poternicama, a neko drugi je kao odgovor na to zabranio nečije mišljenje. Crna Gora ovim uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja i to je nedopustivo u 21. veku i u Evropi”, naglasio je Vučić.

Čitaj još:   Aleksandra VUKOVIĆ: Milo Đukanović još jednom ispoštovao Ustav i ogolio nasilje “oslobodilaca”...

“O konkretnim merama ćemo razgovarati ako ne dobijemo razuman odgovor Crne Gore”, istakao je Vučić.

I, tako da, parafraziramo Matiju Bećkovića: „Ćeraće ih još…“

izvor:SB

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Komentariši