ŽELJKO KOMŠIĆ POSLAO PORUKU BEOGRADU: „Granica je na Drini, ako je ne budete poštovali BIĆE PROBLEMA“

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U intervjuu za Telegraf.rs, Komšić kaže da će sa pozicije na koju je izabran u punoj mjeri biti posvećen da odnosi sa Srbijom i Hrvatskom budu dobri i prijateljski, ali i da u Beogradu i Zagrebu treba da se zna da je granica na Drini, odnosno Uni.

Poručuje da i Srbija i Hrvatska mogu računati na njega, uz poruku:

“Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gdje prelazite granicu. I gdje pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni.

Samo to poštujte i nećete imati nikakvih problema sa mnom”.

Na opasku da njegova poruka “nećete imati problema sa mnom”, zvuči gotovo kao prijetnja, Komšić kaže:

“Ja ne prijetim. Nisam ja baš toliko moćan da nekome prijetim, samo tražim poštovanje ove zemlje. I od Zagreba i od Beograda tražim da se poštuje gdje je fizička granica ove zemlje i granica lijepog, normalnog ponašanja”, naveo je.

Čitaj još:   OPET NE MOGU BEZ NJIH: Politički vrh Srbije kod patrijarha Irineja

Samo vas molim da se ponašamo normalno i ljudski, kada je reč o BiH”, kaže Komšić i dodaje da je BiH posebna, zasebna, nezavisna zemlja, kao što je to i Srbija, kao što je to i Hrvatska.

“I, kada mi to poštujemo, tu činjenicu, nema razloga da i nas ne tretiraju na isti način”, kaže Komšić i poručuje da ko god pokuša da pređe tu vrstu crte ili granice, na način, koji nije ljudski i pristojan, a kamoli politički normalan, “naravno da ćemo se braniti od takvih intervencija”.

“Mi moramo da štitimo svoje interese i svoju zemlju”.

“Ali, molim vas samo, zaustavite se malo, jer vas i policija zaustavlja na Drini, Savi i Uni. Jer tu ulazite u BiH. I fizički, i politički, i kako god”, naveo je Komšić.

Komšić je na opasku novinara da postoji izjava njegovog kolege u Predsjedništvu BiH Milorada Dodika, da nema ulaska u NATO dok god Srbija ne promijeni odluku, neće ni Republika Srpska, odnosno srpski narod u BiH, Komšić tvrdi da Dodik ne može govoriti u ime srpskog naroda.

Čitaj još:   SKANDALOZNA PORUKA VUČIĆEVOG POSLANIKA: "I ja sam Radovan!"

“Mislim da Milorad Dodik ne može govoriti u ime srpskog naroda. On može govoriti u ime svoje stranke ili eventualno u ime onog broja ljudi, koji su glasali za njega. U ime cijelog naroda, ne može”, kaže Komšić.

izvor: SB

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši