Regija

ZVONE ZVONA NA UZBUNU: „Sarajevo sprema CRNU LISTU SRBA, NJIMA se zabranjuje ulazak u BiH…“

„Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH“, pišu danas beogradske “Novosti”.

Nakon paničnog naslova, beogradski list sročio je i popis navodnih nepoželjnih osoba iz Srbije, medju kojima su tobože i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, glavni urednik televizije “Happy” Milomir Marić, predsjednik pokreta “Zavetnici” Stefan Stamenkovski…

“Novosti” se u daljnjem tekst referiraju na niz neutemeljenih nebuloza i teorija zavjre, podsjećajući na sličnu listu nepoželjnih građana Srbije koju je nedavno napravila i Crna Gora. Na njoj se našao kontroverzni pjesnik Matija Bećković, kao i istoričari Čedomir Antić i Aleksandar Raković i profesor prava Dejan Mirović.

”Dnevnik” podsjeća da je Mektić nedavno potvrdio da “postoji registar osoba koje su protjerane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi”, ali da je odbio da to nazove “crnom listom”, jer “BiH nije SAD da pravi crne liste”.

Mnistar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je za Klix.ba kako je navodna crna lista nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH zapravo najobičnija izmišljotina u kuhinji aktuelne vlasti u Republici Srpskoj.

“To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svijetlu budućnost”, kazao je Mektić.

Na pitanje može li pretpostaviti ko kreira takve tekstove, Mektić direktno optužuje aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, a sve zbog političke principijelnosti.

“To je zbog toga što sam jedan od ljudi u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) koji čvrsto stoje na stanovištu da ne treba ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa SNSD-om”, izjavio je Mektić.

Ministar sigurnosti BiH smatra da njegovi politički neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim političkim stavovima.

“Misle, ali to naprosto nije moguće”, zaključio je Mektić.

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

DAVOR Đenero: Biće kako Beograd kaže, jer crnogorska vlast ne donosi odluke samostalno

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ne može zagovarati temeljne zajedničke evropske javne politike, nego svoj opstanak…

3 minute ago

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO): Ko i zašto ima interes da Milivoje Katnić umre prije suđenja? (foto)

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) pozvao je nadležne pravosudne organe da hitno obezbijede…

26 minuta ago

PIŠI PROPALO: Bankrotirala klinika u vlasništvu partnerice ANE Brnabić i brata Dritana Abazovića DŽIHANA… (foto)

Po kuloarima se pričalo i da se ukupan dug propale bolnice mjeri u milionima eura.…

39 minuta ago

Glumac EMIR Hadžihafizbegović: Nađite mi Bošnjaka, koji je ikada javno rekao da su Srbi genocidni narod, poliću se benzinom… (foto, video)

Slavni bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović u pismu Danasovoj novinarki Snežani Čongradin zahvaljuje se na kolumni…

2 sata ago

JOŠ MALO DA UŽIVAMO U SUNCU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

U srijedu naoblačenje s lokalnim pljuskovima, u četvrtak kiša... SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28,…

3 sata ago

This website uses cookies.