IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČISTA PETICA!

Rukometaši Novog Pazara su blistali na gostovanju u Beogradu u duelu protiv domaćeg Obilića. Sudar iskusnog i odličnog Superligaša koji je svake godine igrao jednu od bitnih uloga u superligskom društvu i superligaškog debitanta. Imalo je malo straha u redovima gostiju zbog male povrjede Radivojevića, stomačnih problema Slavuljice i još nekih manjih zdravstvenih problema. Strah je postojao kod nas, navijača.
Nele Matić je tako samouvjereno tvrdio da ćemo pobjediti, to bi značilo i petu pobjedu u nizu. I nije to govorio tek da kaže. Skenirao je ekipu Obilića, skautirao je do maksimuma, otkrio sve njihove slabosti i u zoni napada i posebno odbrane i onda sa svojim rukometašima sačinio taktiku, do detalja.
I kad je taj Neletov “pakleni plan” počeo da se ostvaruje na parketu Obilića, sve je izgledalo kao istinska rukometna lekcija u dva skraćena školska časa.
Ovoj demonstraciji ljepote rukometne igre i nadmoći jednog tima-novopazarskih plavih prisustvovao je krem rukometnog društva u našoj zemlji. Bili su tu svi treneri i skauti superligaških ekipa koji su došli da vide kakvi to novi rukometni vjetrovi duvaju sa juga. I onda je počeo derbi.
Od prvog trenutka pa do završetka prvog poluvremena jedan tim dominira. Plijenila je lakoća kojom su igrali plavi i prosto mrvili svog protivnika, počesto zbog fenomenalnih akcija, nagradjivani aplauzima gledališta u dvorani Obilića. A kako su igrali odbranu gosti, pogotovu u ovom dijelu igre, to je zaista za udzbenike. Gari, taj lav, pomognut Rakićem i Zujovićem i borili su se, uspostavili svoja pravila i do tančina sproveli u djelo zadatak koji im je uz Gemaljevića pripao a to je primiti što manje golova. Opet u napadu svoj arsenal su na gol Obilića sručili Krila plavog borbenog aviona Kaltak (8) i Radivojević (5), te kopiloti Slavuljica (6) i Rakić (5).
Sticao se utisak da je na parketu Obilića vojna vezba a ne na Pešteri. Tako je to pucalo, nisi znao odakle gruva. Tek na kraju prvog poluvremena 18:11 za Novi Pazar. Nevjerica na licima uprave i rukometaša Obilica. Al dzaba ti neverica kad je razlika bila sedmica.
U nastavku igre ista meta isto odstojanje. Obilić ne uspijeva ni jednog trenutka da dodje do svoje igre. Razbijen, doveden u stanje moranja i nemoći. Na drugoj strani Novi Pazar igra taman koliko je dovoljno da kontroliše meč i da ne dozvoli protivniku ni da se časno primakne na neku manju gol razliku.
Na kraju velikih 31:23 za ekipu Novog Pazara. U Obiliću ne pamte da su ikada kući izgubili sa ovako velikom razlikom. Bez obzira na to sportski su čestitali svojim protivnicima na pobjedi.
Najbolji igrač ove utakmice je Zlatko Rakić koji se u poslijednja tri kola potpuno vratio u prepoznatljivu formu rukometaša i vodje tima velikog kalibra.
Ali čestitke kompletnom plavom timu na fenomenalnoj partiji i pobjedi. Petoj u nizu i rasta do trećeg mjesta na tabeli Super lige.
U narednom kolu u dvorani Pendik veliki derbi, meč izmedju najprijatnijeg iznenadjenja Super lige Novog Pazara i jedne od najboljih, trenutno lidera na tabeli ekipe Pančevackog Dinama.
Plavi svim onim što su prikazali, pobjedama i igrom, borbenošcu i srcem i načinom na koji izgaraju i bore se za plave boje, zaslužuju da se u subotu nadjemo na tribinama Pendika i iz sveg glasa, kao jedan, navijamo za našu fenomenalnu plavu rukometnu četu.
Autor: Fehim Karišik – Foto Senad Senko Župljanin
EKSLUZIVNO: Pekić novo pojačanje rukometaša Novog Pazara

Rukometni klub Novi Pazar je postao novi član Super lige Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Nedeljko Jovanović novi trener RK Novi Pazar

NEMA STAJANJA! Novi Pazar zaslužuje da bude rukometni grad! Nedeljko Read more

Komentariši