IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČOVIĆ, BI HERCEG- BOSNU: “Nije odustao od PODJELE BiH, Bošnjaci da odluče šta će biti – Srbi ili Hrvati”

Učesnik mirovnih pregovora u Dejtonu, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, profesor Ivo Komšić je kazao da bi hrvatski entitet bio katastrofa za taj narod, kao i za druga dva konstitutivna naroda u BiH…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtak, 15.11.2018… 05: 39… ČOVIĆ, OPET BI HERCEG- BOSNU: “Nije odustao od PODJELE BiH, Bošnjaci da odluče šta će biti – Srbi ili Hrvati”

Komšić je rekao da BiH ima dovoljno argumenata da se BiH može braniti od napada – te da je svako etničko glasanje – nedemokratsko.

On je ocijenio da SAD neće dopustiti da propadne niti Dejtonski niti Vašingtonski sporazum – jer su to jedini uspjeli diplomatski pregovori koji su u jednoj zemlji zaustavili rat.

-Uvijek se mora drugi optuživati. Jer je i Herceg-Bosna pravljena da se Hrvati sačuvaju od napada drugih. Hrvatski entitet je katastrofa za hrvatski narod. I za državu i druga dva naroda. Svaki separatizam vodi u uništenje., kaže Ivo Komšić, učesnik Dejtonskih pregovora, član ratnog Predsjedništva BiH.

Govorio je i o uredu visokog predstavnika u BiH, kazavši da je to čuvar Dejtona i koji ima moć da kažnjava sve one koj djeluju antidejtonski i da čuva njegove vrijednosti.

Čitaj još:   Dario VRANEŠ NEDOSTUPAN, ALI IZA KULISA: Izbrao Aleksandra Vučića za sagovornika o ,,brojnim problemima“ u opštini Pljevlja... (foto)

“Ovaj visoki predstavnik ima samo dobre izvještaje, ali ne koristi ovlasti koje ima. Ne želim suditi čovjeku – ako ima prepreka, očito da neko stoji iza nedjelotvornosti. Ja da sam na njegovom mjestu – dao bih ostavku. Ja bi da radim, oni mi ne daju, otišao bih u penziju”, kazao je Komšić.

Zbog problema u EU, SAD-u – niko iz vana se neće interesovati za BiH, poručio je Komšić te da BiH mora uraditi ono što je do nje.

“Moramo uzeti stvari u svoje ruke. Tu treba uzeti Dejton u tačkama koje nama odgovaraju da se suprotstavimo lažima, da nam ne valja Ustav, da nam ne valjaju zakoni… To nije tačno. To je laž. To ništa nije tačno. Krive su to interpretacije”, poručio je Komšić.

On je kazao da samo visoki predstavnik može mijenjati bh. zakone i može mijenjati Ustav.

Čitaj još:   VIC DANA U kvizu Mujo odgovara na pitanje za milion eura, pitanje glasi...

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ČOVIĆ I VUČIĆ U BEOGRADU: Razgovor pomalo o svemu a najviše ni o čemu!!!

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši