ODLUKA RIJADA, Razočaravajuća: Generalni konzul, saučesnik u ubistvu Khashoggija…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Fahrettin Altun, šef Odjela za komunikacije u uredu turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, komentarisao je izjavu ministra vanjskih poslova Saudijske Arabije Adela al- Jubeira…

ANKARA: Regija, Crna Hronika , Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak …10.12.2018… 17: 49… ODLUKA RIJADA, Razočaravajuća: Generalni konzul, saučesnik u ubistvu Khashoggija…

Altun je za novinsku agenciju Reuters komentarisao izjavu saudijskog ministra kada je riječ o izručenju državljana Saudijske Arabije Turskoj, a za koje se sumnja da su upleteni u slučaj ”Khashoggi”.

Podsjetio je kako je Khashoggi mučki ubijen u Istanbulu i da je njegovo tijelo raskomadano.

“Saudijski obavještajni zvaničnici, među kojima je bilo i stručnjaka za autopsiju, došli su u Tursku kako bi izveli ovo ubistvo. Evidentno je da je i generalni konzul Saudijske Arabije u Istanbulu saučesnik u ovom zločinu. Krajnje je prirodno da se u ovakvim uslovima, ubicama sudi pred turskim sudovima“, rekao je Altun.

Dodao je kako je zahtjev Turske za izručenje dao priliku sudskim vlastima da pokažu svijetu kako su spremni otkriti sve detalje ubistva Khashoggija.

Čitaj još:   TEHERAN: Šta Iranci misle o sukobu sa Amerikom...

Pojasnio je kako će odbijanje izručenja Khashoggijevih ubica samo opravdati navode onih koji Saudijsku Arabiju krive za prikrivanje ubistva.

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *