SKANDAL U NAJAVI: Dodik, bi da za ministra odbrane BiH, postavi zloglasnog komandnta “VUKOVI S DRINE”… (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Podsjetimo Jolović je bio komandant po zlu čuvene jedinice “Vukovi sa Drine”. Milan Jolović Legenda bio je na čelu jedinice koja je između ostalog u julu 1995. godine učestvovala u zarobljavanju, odvođenju na stratišta i likvidaciji srebreničkih civila…

SARAJEVO: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak …10.12.2018… 07: 39… SKANDAL U NAJAVI: Dodik, bi da za ministra odbrane BiH, postavi zloglasnog komandnta “VUKOVI S DRINE”… (video)

Koordinacija boračkih udruženja  Vojske RS- a uputilo je molbu predsjedavajućem Predsjedništva BiH i predsjedniku SNSD- a Miloradu Dodiku da za ministra odbrane BiH imenuje Milana Jolovića, bivšeg komandanta zloglasne jedinice “Vukovi s Drine”. U molbi koju potpisuje sedam boračkih udruženja iz RS- a navode da vjeruju da je Jolović patriota i da će zastupati interese Republike Srpske.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 15. jul 2018. godine

Bez obzira što se radi o državnom ministarstvu, podnosiocima molbe je važno da Jolović zastupa interese RS- a, smatrajući ga srpskim patriotom.

Video snimak akcije “Vukova sa Drine” prilikom zarobljavanja Srebreničana odavno je dostupan javnosti, a bio je prikazan i u haškoj sudnici.

Koliko je poznato Milan Jolović do sada nije optužen za ratne zločine. Milan Jolović je bio čovjek od najvećeg povjerenja Ratka Mladića i uz ratnog zločinca Vinka Pandurevića, jedan od ključnih ljudi tokom operacije “Krivaja 95”, kada je Vojska Republike Srpske zauzela “Zaštićenu zonu UN-a Srebrenica”.

Jolović je u penziji, a aktivni je član SNSD-a te je bio i kandidat te stranke za NSRS. Molbu Dodiku su potpisala udruženja iz Brčkog, Lopara, Bijeljine, Zvornika, Šekovića, Pala i Ugljevika.

Čitaj još:   CRNI LUK, SJEČEMO POGREŠNO, ZATO PLAČEMO: Otkrivamo TRIK kako da ga režete bez suza (video)

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši