IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDOJEVIĆ I KNEŽEVIĆ NA SLOBODI: Ustavni sud, poslanici DF, moraju da budu oslobođeni…

Ustavni sud Crne Gore donio je odluku kojom je član Zakona o krivičnom postupku proglašen neustavnim, pa će se poslanici Demokratskog fronta Nebojša Medojević i Milan Knežević, u toku dana naći na slobodi…

PODGORICA: Crna Gora, Vijesti, Zanimljivosti, srijeda …12.12.2018… 16: 59… MEDOJEVIĆ I KNEŽEVIĆ NA SLOBODI: Ustavni sud, poslanici DF, moraju da budu oslobođeni…

Nakon nezvaničnih saznanja stigla je i zvanična potvrda iz Ustavnog suda. U saopštenju se navodi da je je Ustavni sud Crne Gore, u sastavu: predsednik Dragoljub Drašković i sudije – Milorad Gogić, Miodrag Iličković, Desanka Lopičić, Mevlida Muratović, Hamdija Šarkinović i Budimir Šćepanović većinom glasova, donio rešenje o pokretanju postupka za ocjenu ustavnosti odredbe člana 119. stav 2. Zakonika o krivičnom postupku.

Sudije su ujedno obustavile rešenja sudova kojima je Kneževiću i Medojeviću određeno stavljanje u zatvor.

– Obustava izvršenja pojedinačnih akata iz tač. 1. i 2. stava II ove izreke traje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda Crne Gore iz tačke i izreke. Nalaže se, da se odmah, po dobijanju ovog rešenja, bez odlaganja obustave prinudne (korecitivne) mjere zatvaranja N.M. i M.K. po rešenjima iz tač. 1. i 2. stava II ove izreke – piše u saopštenju.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: DF će Mandatara LEKIĆA, politički potrošiti za vlastitit interes, resorima se trguje kao 2020... (foto)

Za ovu odluku glasalo je pet sudija Ustavnog suda, dok su dva bila protiv. Spornim članom propisana je i mogućnost zatvaranja svjedoka koji odbija da svijedoči na sudu, ali odlukom Ustavnog suda ne postoji pravni osnov da Medojević bude u spuškom zatvoru, a Knežević zatočenik u parlamentu.

Povodom odluke Ustavnog suda Demokratski front najavio je konferenciju za novinare s početkom u 15 sati.

Nebojša Medojević je uhapšen 30. novembra nakon čega je štrajkovao glađu zbog čega mu je nekoliko puta pozlilo, dok se Milan Knežević cijelo vrijeme nalazio u zgradu Skupštine Crne Gore, odakle je slao poruke da nema namjeru da dobrovoljno ode u Spuž.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši