IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZAŠAO IZ ZATVOR, PRIJE 13 DANA, UBIJEN U BEČ: Ko je Vladimir Roganović, brat ranjen, stric mu ubijen? (FOTO)…

Vladimir Roganović, koji je ubijen u Beču, označen je kao visokopozicio-nirani član kotorskog “kavačkog klana“ i vjeruje se da je njegovo ubistvo nastavak obračuna ovog i “škaljarskog klana”…

BEČ: Regija, Crna Hronika, Vijesti… subota, 22.12. 2018. 08: 49… IZAŠAO IZ ZATVOR,PRIJE 13 DANA,UBIJEN U BEČ: Ko je Vladimir Roganović, brat ranjen, stric mu ubijen? (FOTO)…

Vladimir Roganović, jedan od članova zloglasnog kavačkog klana, ubijen je u centru Beča. Do pucnjave je došlo u jednom restoranu, a mediji prenose da je pored njega likvidiran i 22- godišnji Nikšićanin Stefan Vilotijević…

Srpski mediji pišu da je ubijen Vladimir Roganović, pripadnik zloglasne mafijaške grupe iz Crne Gore poznate kao “kavački klan” Stefan Vilotij-ević,  inače sestrić poznate pjevačice Dare Bubamare, teško ranjen. 

Roganović je 8. decembra otpušten iz zatvora po redovnom isteku kazne. Nije jasno odakle se našao u Austriji, gdje je jučer u Beču zbog njegovog ubistva izazvan opći haos.

Roganović je prošle godine uhapšen u Beogradu i na sopstveni zahtjev ispo-ručen je Crnoj Gori uz jake mjere obezbeđenja.

On je u beogradskom zatvoru “Nova skela” služio kaznu zbog falsifikovanja isprava, a u januaru ove godine je ponudio državnim organima Srbije da plati troškove svoje ekstradicije u Crnu Goru.

Prvobitno je izdržavao kaznu zatvora u Sremskoj Mitrovici gdje je 25. avgu-sta 2017. godine započeo štrajk glađu. Tada se žalio na zatvorske uslove i nakon jednog dana ekspresno je prebačen u KPZ “Beograd“, poznat kao “Nova skela“. Odmah po smještanju u novi zatvor prekinuo je štrajk glađu. 

Čitaj još:   BEČ: SRBIN I CRNOGORAC UHAPŠENI, pronašli im FABRIKU DROGE!!!

Kaznu je izdržavao sam u sobi. Jedan od razloga štrajka glađu bio je i što mu nije ispunjen zahtjev da kaznu izdržava u Crnoj Gori čiji je državljanin i gdje se protiv njega vodi krivični postupak.

Vladimir Roganović je sa svojim bratom od strica Duškom bio optužen za ubistvo Marka Vesnića, vođe “delija”, i Ivana Markovića 24. jula 2009. u Igalu. Bio je u pritvoru, ali je 2014. oslobođen krivice.

Dok je bio u pritvoru, policija je Roganovića osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službe-nika ZIKS-a.

Njegov brat Duško Roganović dignut je u vazduh 25. aprila 2017. u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil. Duško je u eksploziji ostao bez obje noge, ali je preživeo napad.

Šćepan Roganović (34), također Vladimirov brat, je najmanje poznat među Roganovićima, uhapšen je prošle godine u akciji “Mimoza” u Herceg Novom zbog zelenašenja.

Kako je Pobjeda tada pisala Duško i njegov brat Vladimir nosili su dulje vreme pancire i oružje, jer su znali da su im životi u opasnosti, a vozili su i blindirane automobile. Vladimirov stric Niko Roganović, ubijen je 26. jula 2017, u sačekuši ispred svog stana u Herceg Novom.Pucala su dvojica napadača.

Čitaj još:   Crnogorca, uhapsili u Italiji: Koristio 41 lažni identitet...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši