ANKARA: Turska, želi i S- 400 i Patriot raketni sistem…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zvanična Ankara, prihvatljivo nam je da imamo i jedan i drugi odbrambeni sistem…

ANKARA: Turska, Ekonomija, Vijesti… utorak, 25.12. 2018. 06: 49… ANKARA: Turska, želi i S- 400 i Patriot raketni sistem…

Glasnogovornik turskog predsjednika Ibrahim Kalin izjavio je da moguća nabavka američkog raketnog sistema Patriot neće utjecati na dogovor o kupovini ruskog raketnog sistema S-400.

“Dogovor oko S- 400 je konačan, prva isporuka se očekuje u oktobru 2019.”, rekao je novinarima Kalin, uz konstataciju da na ponudu Patriota Turska ne gleda kao na alternativu, već da je za nju prihvatljivo da ima i jedan i drugi odbrambeni sistem, prenosi TASS.

State Department odobrio prodaju…

Neimenovani izvor iz turskog ministarstva vanjskih poslova ranije ovog mjeseca potvrdio je agenciji da Turska planira koristiti sisteme S- 400 nezavisno od sistema NATO- a i na način da ne ugrozi povjerljive inform-acije u vezi s američkim avionima F-35.

Čitaj još:   ISTANBUL:Erdogan, nemamo namjeru, odustati ni od članstva u NATO- u niti od naših saveznika... (foto)

Američki State Department je 18. decembra odobrio prodaju raketnog sist-ema Patriot Turskoj.

Istog dana, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da prodaja američkih raketnih sistema Patriot Turskoj ni na koji način neće utjecati na sporazum Moskve i Ankare o isporuci S- 400.

Izvor: Agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši