IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODLAZAK LEGENDE, MRZIO ŠKOLU, LOPTU OBOŽAVAO: Šekija mnogi će dugo pamtiti

Otac ga je tukao zbog fudbala, on ga kaznio,jer je morao da plaća kartu kako bi gledao sina na utakmicama (VIDEO)

BEOGRAD,Vijesti, Sport, Fudbal, subota, 05.01. 2018… 09:39… ODLAZAK LEGENDE, MRZIO ŠKOLU, LOPTU OBOŽAVAO: Šekija mnogi će dugo pamtiti

Danas je u Beogradu preminuo legendarni fudbaler Crvene zvezde ŠEKI Dragoslav Šekularac.

Popularni Šeki je bio druga velika „zvezda“ poslije Rajka Mitića. Bio je a i vijerovatno jedan od najboljih driblera u historiji jugoslovenskog fudbala. Igrao u veznom redu.

Bio je standardni član fudbalske reprezentacije Jugoslavije, i u to vrijeme i njen najbolji pojedinac. Odigrao je 41 utakmicu i postigao šest golova za reprezentaciju Jugoslavije. Poslije incidenta na utakmici, zbog koje je bio kažnjen sa dvije godine neigranja, karijera mu je naglo prekinuta.

Dragoslav Šekularac je osnovnu školu, četiri razreda gimnazije, kao i meter-eološku školu učio u Beogradu. Međutim, za obrazovanje nije mario, jer je fudbal postao njegova glavna preokupacija. Kad ga je Dimitrije Milojević, nekadašnji fudbaler BASK- a, trener i štamparski radnik Politike, primjetio u dvorištu Druge muške gimnazije, odmah mu je bilo jasno koliki talenat posjeduje.

Ono što je usledilo poslije toga ostaće zauvijek ispisano velikim slovima historije exyu fudbala.

Čitaj još:   MARIJA ŠERIFOVIĆ BANKROTIRALA U AMERICI: Pjevačica trošila EURE gdje je god stizala...

U stvari, popularni Šeki je zapravo rođen 8. novembra, ali zbog jedne nenamjerne greške svi mu rođendan čestitaju 30. novembra.

“Malo me se ljudi sijeti danas, ali meni je lijepo kad dobijem duplu čestitku za rođendan. Zovu me i iz Zvezde. Morao sam da ih razočaram i kažem da sam već proslavio svoj rođendan”

Otac plaćao kartu da bi gledao sina

“Školu sam mrzio. Igrao sam fudbal po školama u Beogradu. Pošto me je tata tukao i zabranjivao mi da igram fudbal, kada sam postao igrač rekao sam mu: ‘Hoćeš da gledaš Šekularca? Sad idi kupi kartu’. I cjelog života je kupovao kartu da bi mene gledao. Danas mi je krivo što sam bio tako grub… Bio mu je hobi da me pljuje i psuje sa tribina, pa je malo nedostajalo da jed-nom prilikom dobije batine. Morao je da izvadi legitimaciju kako bi dokaz-ao da je Šekularčev tata”, ispričao je legenadrni fudbaler…

Popularni Šeki je medijima otkrio koliko je mrzio školu i da je zbog toga imao ozbiljnih problema za ocem…

Čitaj još:   NA SVE JE SPREMAN: Otkriven tajni plan Marka Miljkovića... (foto)

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši