IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS U AUSTRIJI: BROJNA Mjesta odsječena, lavine prijete, ima turista iz Bosne i Hercegovine…

Snažne padavine, bez prestanka traju od čevrtka, izazvale velike probleme u većem dijelz Austrije…

SALCZBURG: Regija, Putovanja, Vijesti, nedelja, 06.01. 2018…11: 39… HAOS U AUSTRIJI: BROJNA Mjesta odsječena, lavine prijete, ima turista iz Bosne i Hercegovine…

U punom jeku smjene turista, kada se veliki dio vraća iz skijaških centara svojim kućama, ali i brojni gastarbajteri sa odmora na jugu Evrope, većina saobraćajnica su pokrivene snijegom i ledom.

Autoput Tauern Autobahn- A1, naprimjer, morao je na teritoriji Salzburga biti privremeno zatvoren kako bi se izvršilo, kontrolisanom eksplozijom, uklanjanje opasnosti od lavina. 

Aerodrom u Innsbrucku od subote je gotovo u potpunosti zatvoren i letovi se otkazuju. 

Od ogromnih količina snijega pogođena i brojna mjesta koja su odsječena od ostatka Austrije. 

Brojne lavine prijete i u skijaškim centrima, a tako je u Salzburgu jedna lavina prekrila skijaše, koji su, pravim čudom preživjeli. 

Čitaj još:   DODIK U NOVOM LUDILU, OSUO PALJBU PO ĐUKANOVIĆU... (foto)

I austrijski kancelar Sebastian Kurz na sopstvenoj koži osjetio je probleme sa snijegom, pošto trenutno odmara u Grossarltalu. 

On je sinoć planirao da učestvuje na jednom partijskom skupu u blizini mje-sta odmora, ali je to morao otkazati zbog snijega. 

Kancelar se preko Facebooka obratio građanima, posebno onima koji se nesebično angažuju u pomaganju ljudima čija mjesta su zartapana snegom i odsječena od ostatka zemlje.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši