IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAPŠENJA ŠIROM SRBIJE: “SABLJA 2” policija uhapsila 150 ljudi…

Filip Korać na poternici zbog najtežih krivičnih djela, u koordiniranim akcijama policije tokom poslednjih 48 sati uhapšeno je više od 150 ljudi, među njima i vođe ozloglašenih kriminalnih klanova…

BEOGRAD: Srbija,Crna Hronika, Vijesti, subota, 12.01.2018…08:39… HAPŠENJA ŠIROM SRBIJE: “SABLJA 2” policija uhapsila 150 ljudi…

Za Filipom Koraćem (39), desnom rukom Luke Bojovića, raspisana je crvena Interpolova potjernica zbog sumnje da je učestvovao u najtežim krivičnim djelima!

Srbija je podigla crvenu Interpolovu poternicu za Filipom Koraćem zbog sumnje da je izvršio i učestvovao u organizaciji nekih od najtežih krivičnih dela, rekao je danas Nebojša Stefanović, ministar policije.

Fiilip Korać je danas glavni čovek Bojovićevog klana, i označen je kao njegov najbliži prijatelj i saradnik.

Iako je uporan u tome da se ne bavi kriminalom, sva operativna saznanja smijestila su ga u taj kontekst – kao jednog od glavnih Bojovićevih ljudi za drogu i oružje, i posledica takvog ponašanja je crvena poternica Interpola.

Do skoro, iako se njegova organizacija dovodi u vezu sa najtežim krivičnim djelima, policija nije uspjela da pronađe nijedan dokaz na osnovu kojeg bi Koraća stavila iza rešetaka.

Čitaj još:   Filip Mijatov razvaljivao vrata, pokušao da pobjegne iz "Zadruge 3" poslije samo 2 dana! (foto i video)

Njegov dosije je bio skoro pa prazan, jedino hapšenje je doživeo u Zvorniku, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubistvu Čede Đokića. DAKLE Đokić je ubijen snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom. U pritvoru je zadržan 48 sati, nakon čega je pušten bez ikakve krivične prijave.

Posle Lukinog hapšenja u Valensiji, u februaru 2012, Korać je preuzeo Beograd, Srbiju, a zatim i Crnu Goru. Kako je glavna osoba za poslove Luke Bojovića, kojem je iz osvete ubijen brat Nikola,

Korać se sumnjiči da je bio aktivni učesnik mafijaških likvidacija u Srbji iz zbog toga je on trebalo da bude priveden u noćašnjoj velikoj akciji policije. Međutim, uspio je da pojbegne.

Korać se u medijima dovodio u vezu sa ubistvom Davorina Baltića, člana “kavačkog klana”, početkom prošle godine, ali je on poslije brojih sukoba “kavčana” i “škaljaraca” na beogradskim ulicama na izvjesno vrijeme pobjegao u Južnu Ameriku…

izvor agencije

Čitaj još:   KONCEPT MANJISNKE VLADE CRNE GORE: Predviđena ministarstva i novi resori su... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši