IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Glumci, Trifunović i Kojo sa protesta “Jedan od pet miliona”: Abdiciraj, Vučiću..

Sa sedmog protesta u Beogradu poručili, okupljenim da ima jedan jedini zahtjev ostavka predsjednika Srbije, dok su opoziciji rekli da građani žele vlast koja će biti servis građana…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Vijesti, subota, 19.01.2019…10: 09…  Glumci, Trifunović i Kojo sa protesta “Jedan od pet miliona”: Abdiciraj, Vučiću…

Glumci Branislav Trifunović i Nikola Kojo poručili su večeras sa sedmog protesta “Jedan od pet miliona” u Beogradu da je jedini zahtev ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a opoziciji su rekli da građani žele vlast koja će biti servis građana…

Okupljeni su nosili transparente “Jedan jedini zahtev – Vučić ostavka”, “Probudi se, ustani Srbijo”, “Reci ne čiki sa sendvičima”, “Dosta smo vas gledali!”, “Mi smo uz narod! Ne uz sadašnje i bivše lopove”…

Pre početka protestne šetnje, glumac Trifunović je okupljenima kod platoa Filozofskog fakulteta rekao da građani 30 godina pravdu traže na ulicama i da ovo mora biti poslednji put, “inače ova zemlja neće postojati”.

“Niko od nas nije ovde jer mu je zabavno. Mi smo ovde zbog nas, ne zbog političara, levice, desnice zbog nas. Nužno je uspostaviti mehanizme da se ova vlast ne ponovi”, rekao je Trifunović.

Čitaj još:   VELIKI USPJEH SPASILACA IZ SARAJEVA: Izvukli muškarca ispod ruševina 80 sati nakon zemljotresa... (foto, video)

On je okupljenima pročitao zahteve za opoziciju, među kojima su i da treba da znaju da građani ne biraju vlast nego upravu.

“Hoćemo dogovor, ne da neko ponovo bude vlast, hoćemo plan kako će se napraviti sistem da se ovo zlo nikad ne ponovi, da niko nikad ne dođe u priliku da radi ovo zlo… Hoćemo da nam napišete kako ćemo da vas kontr-olišemo i kako ćemo da vas smenimo”, poručio je Trifunović opoziciji.

On je Vučiću poručio da političko ubistvo lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića nije incident, a da “mafijašenje i džipovi bez tablica” nisu izbori, ističući da zbog toga građani ni ne pristaju na ono što on naziva izborima.

“Abdiciraj samokrunisani i imaćeš olakšavajuće okolnosti. Pozovi svoje dvorjane da polože oružje i lažne diplome. Ništa im se neće desiti, osim lustracije”, rekao je glumac Nikola Kojo.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj protesta je Vučić, zbog čega građanska neposlušnost mora ići do kraja…

Čitaj još:   POLICIJA BLOKIRALA BEOGRAD: Američki diplomata, supruga i dijete povrijeđeni!

http://ibalkan.net

NIŠ: Protesti,”Vučiću, Srbija te više neće”…

Jedan od govornika, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Zoran Jovanović, Read more

MILE PEVA I ARLAUČE: VUČIĆU,”Molim vas ne dolazite u ISTOČNO SARAJEVO, sprema vam se…”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsjednika Srbije Aleksandra Read more

Komentariši