IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO JE VUČIĆEV Uhapšeni prvi čovjek Grocke, javnosti poznat po put u Italiji…

Dragoljub Simonović, javnosti poznat i po put u Italiju, koji je 2018. godine organizovalo komunalno preduzeće “Eko Grocka”, kada je poveo i dva člana svoje porodice- suprugu Zoricu i ćerku Jelenu…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Vijesti, subota, 26.01. 2019…10: 32… KO JE VUČIĆEV Uhapšeni prvi čovjek Grocke, javnosti poznat po put u Italiji…

Na pitanja koji je povod putovanja, u kom svojstvu su u njemu učestvovale pomenute Zorica Simonović i Jelena Simonović Stanišić, te su troškovi puta fakturisani na javno preduzeće, nismo dobili ni od predsjednika opštine Simonovića, od nadležnih službi, ali ni od preduzeća “Eko Grocka”…

Sada ostaje samo pretpostavka da povod višednevne posjete Italiji (18- 20. jul 2018. godine) leži u činjenici da je društvo za posebne namene “Eko Grocka” d.o.o. nastalo kao javno- privatnog partnerstva između opštine i italijanske firme “Magip”, pa i da je riječ o poslovnoj posjeti koja je zgodno prerasla i u porodično putovanje Simonovića.

S druge strane, kako smo nezvanično saznali, Simonovićeva supruga bila je svojevremeno postavljena na mjesto savjetnice predsjednika Grocke, mada nije izvijesno da li je i dalje na toj funkciji, dok ćerka Jelena nije zaposlena u opštini.

Simonović je, inače, poznat po aferama koje su pratile njegove mandate na čelu opštine Grocka od 2005. do 2012. godine, ali i period koji je proveo na čelu “Železnica Srbije” (2012- 2014) prije nego što je smenjen sa te funkcije.

Čitaj još:   Istanbul: Policija zaplijenila 1,35 tona droge...

Sporni ugovori i nikad ostvareni planovi obeležili su njegove mandate predsednika opštine Grocka 2005. i 2012. godine. Tada je, između ostalog, potpisao i ugovor sa “Srbijagasom” u vrednosti od 21 milion eura za izgradnju gasovoda u Grockoj bez potpune dokumentacije. Projekat do danas nije završen.

Prethodno je bio angažovan u Srpskoj radikalnoj stranci. U periodu od 2003. do 2008. bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije, a funkciju predsjednika opštine Grocka obavljao je u tri navrata.

Aktuelni predsednički mandat započeo je 2016. godine, kada je za njega glasalo 30 odbornika Skupštine opštine, od ukupno 35. Prethodni mandat, koji je započeo 2012. godine, okončao je ranije, jer je bio postavljen na mijesto generalnog direktora tadašnjih “Železnica Srbije”, gdje je ostao do 2014. godine.

Na čelu opštine Sinomović je bio i 2005. godine, kao član Srpske radikalne stranke, ali je poslije nekoliko mjeseci u opštini formirana nova većina i Simonović je tada bio smijenjen. Završio srednju mašinsku školu, smjer mašinski konstruktor, kao i Ekonomski fakultet, odsjek za finansije, budžet i carine…

Čitaj još:   Srpsko- rusko preuzimanje Crne Gore, pokazuje se kao pomno planirana operacija... (foto)

Izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši