SANDŽAK: Nakon devet godina 13 osumnjičenih da su iscenirali samoubistvo RIFATA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prethodnih nekoliko dana počela su saslušanja gotovo svih radnika firme za proizvodnju mesa u Tutinu, gde je Rifat Tiganj ubijen prije devet godina. U četvrtak je uzet i DNK od 13 osumnjičenih za zločin!

Ovaj slučaj je iz nepoznatog razloga zataškan, porodici je rečeno da se Rifat ubio, ali je istraga jula 2018. ponovo otvorena.

Prema rječima izvora “Novosti” bliskog istrazi, provjeravaju se svi sa kojima je nesrećni čovjek radio i sa kojima je neposredno prije smrti bio u kontaktu. Porodica Tiganj tvrdi da su neki od radnika konstantno maltretirali Rifata.
Decenija je prošla od smrti Rifata Tiganja (27), mesarskog radnika iz Tutina, koji je u martu 2009. godine pronađen obješen u privatnom pogonu za preradu mesa gdje je bio zaposlen. Više tužilaštvo u Novom Pazaru sada sprovodi istragu i to na zahtjev Rifatove supruge Mirsade koja je sasvim slučajno došla do nalaza vještaka sa obdukcije. U njemu je jasno stajalo da je Rifatova smrt bila – nasilna.
Iako je Rifatovo beživotno tijelo pronađeno kako visi na konopcu u pogonu gde je radio, policija nije bila sigurna da se radi o samoubistvu – vješanju.

Čitaj još:   SANDŽAK: NAKON DEVET GODİNA KONAČNO İSTİNA -NİJE SAMOUBISTVO VEĆ UBİSTVO OCA TROJE DJECE

Sumnjalo se da ga je neko nasmrt pretukao i sve inscenirao da podsjeća na suicid. Zbog toga je zvanično zatraženo da se uzme DNK od 13 osumnjičenih i pošalje na analizu. Ipak, istražni sudija koji je vodio slučaj (tada nije bilo tužilačke istrage) to nije dozvolio, već je zatvorio predmet sa obrazloženjem da se Rifat Tiganj objesio.

– Dobro je da je konačno istraga počela. Mi se nadamo da će sada sve do tančina biti ispitano i da neće biti kardinalnih propusta kakvi su učinjeni 2009 – kaže Mirsada Tiganj. – Očekujem da će ubicu stići ruka pravde.
Više tužilašto i Viši sud u Novom Pazaru još se nisu oglasili u vezi sa ovim slučajem koji je prilično uznemirio javnost u ovom kraju.
Rifat je najprije udaran tupim predmetom u glavu, a potom je zadavljen. Nakon toga je obješen kako bi sve ličilo na samoubistvo – rekao je advokat Rifatove porodice Munever Hot, na prošlonedeljnoj konferenciji za medije ispred novopazarske palate pravde.

Čitaj još:   JEZIVO: UHAPŠENI ZATO ŠTO SU PODVODILI ŠTİĆENICE DJEČJEG DOMA...

On je istakao da istraga treba da utvrdi ko je i zašto zatvorio slučaj sa obrazloženjem da se radi o samoubistvu i ko je u fioku stavio nalaz vještaka sa obdukcije u kome jasno stoji da se radi o – ubistvu.

izvor: sandzaklıve

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši