ŠOKANTNO:Dodik- Četnici su najveći srpski heroji! NEKA ZNAJU BOŠNJACI DA NEMA IGRE SA NAMA!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

TUŽNO JE DA Prijedlog zakona o zabrani djelovanja fašističkih i neofašističkih organizacija u BiH u srijedu nije dobio potrebnu potporu u Zastupničkom domu parlamenta, jer su se njegovu usvajanju usprotivili zastupnici iz Republike Srpske.

Zakon kojega je predložilo Vijeće ministara BiH previđao je zabranu svakog oblika djelovanja i registriranja fašističkih i neofašističkih organizacija kao i uporabe njihovih simbola.

Zastupnici iz Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) kojoj je na čelu Milorad Dodik, tražili su međutim da se iz tih odredbi isključi četnička organizacija.

Obrazloženje koje su dali bilo je kako je četnički pokret bio osloboditeljski te kako je njegov vođa u Drugom svjetskom ratu Draža Mihailović zapravo bio na čelu borbe protiv fašizma.

Čitaj još:   KAKO JE TO SAMO ''DIVAN DRUG'': Vučić poslao Dodiku poklon za rođendan!!!???

“Ne može se četnički pokret svrstavati zajedno s ustaškim ili s Handžar divizijom”, ustvrdila je zastupnica SNSD-a Vesna Šain iznoseći zašto se njena stranka protivi predloženom zakonu.

Također oglasio se i Dodik i dodao:

“Četnici su najveći srpski heroji i branitelji srpstva. Oni imaju pravo da se okupljaju gdje hoće. Neka znaju Bošnjaci da nema igre sa nama”.

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) Denis Bećirović takvo je obrazloženje opisao kao apsurdno, ocijenivši ga uvredom za više od stotinu tisuća žrtava četničkog pokreta samo tijekom Drugog svjetskog rata.

izvor: saznajemo

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši