IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBIJA U PANICI: „Albanci se spremaju za konačan obračun sa Srbijom, KFOR je nemoćan, na granici je VOJSKA ALBANIJE…“

U bazi Pomozatin kod Kosova Polja organizira se zajednička obuka za potragu i spašavanje u kojoj učestvuju pripadnici vojske Albanije i Kosovskih bezbjednosnih snaga, ali stručnjaci upozoravaju da se iza svega kriju mnogo opasnije namjere, saopćile su vlasti u Tirani i Prištini.

Bezbjednosni izvori prenose da je obuka zapravo paravan za uvježbavanje vojne intervencije na sjeveru Kosova. Akcija prema riječima odlično obaviještenih izvora očigledno ima političku podršku iz inostranstva, pišu beogradski mediji.

– Reč je o brutalnom kršenju Rezolucije 1244 koja kaže da je Kfor jedino moguće vojno prisustvo na Kosovu. Neko iz međunarodne zajednice je očigledno zažmurio i dozvolio vojsci druge države da uđe na teritoriju Kosova pod maskom vežbanja nekakvih akcija spasavanja – navodi izvor iz bezbednosnih službi.

Čitaj još:   HARADINAJ UPOZORAVA: "Prekrajanje granica i razmjena teritorija poziv na nove tragedije"

„Ovo je jedan od najozbiljnijih udara na regionalnu stabilnost. Ovim žele da poruče da je moguća nasilna akcija vojske Albanije i KBS protiv Srba na severu Pokrajine. Ovo znači i da njihova vojska može da se pojavi skoro na vrhu Kopaonika gde je administrativna linija. Ovo što je uradila Albanija je klasična priprema za rat i to moramo najoštrije osuditi“, upozorava Drecun.

izvor: SB

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

Komentariši