SRBIJA U PANICI: „Albanci se spremaju za konačan obračun sa Srbijom, KFOR je nemoćan, na granici je VOJSKA ALBANIJE…“

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U bazi Pomozatin kod Kosova Polja organizira se zajednička obuka za potragu i spašavanje u kojoj učestvuju pripadnici vojske Albanije i Kosovskih bezbjednosnih snaga, ali stručnjaci upozoravaju da se iza svega kriju mnogo opasnije namjere, saopćile su vlasti u Tirani i Prištini.

Bezbjednosni izvori prenose da je obuka zapravo paravan za uvježbavanje vojne intervencije na sjeveru Kosova. Akcija prema riječima odlično obaviještenih izvora očigledno ima političku podršku iz inostranstva, pišu beogradski mediji.

– Reč je o brutalnom kršenju Rezolucije 1244 koja kaže da je Kfor jedino moguće vojno prisustvo na Kosovu. Neko iz međunarodne zajednice je očigledno zažmurio i dozvolio vojsci druge države da uđe na teritoriju Kosova pod maskom vežbanja nekakvih akcija spasavanja – navodi izvor iz bezbednosnih službi.

Čitaj još:   PRVA ŽRTVA LEDENOG TALASA U REGIONU: Muškarac (50) pronađen mrtav u snijegu...

„Ovo je jedan od najozbiljnijih udara na regionalnu stabilnost. Ovim žele da poruče da je moguća nasilna akcija vojske Albanije i KBS protiv Srba na severu Pokrajine. Ovo znači i da njihova vojska može da se pojavi skoro na vrhu Kopaonika gde je administrativna linija. Ovo što je uradila Albanija je klasična priprema za rat i to moramo najoštrije osuditi“, upozorava Drecun.

izvor: SB

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši