SRBIJA U PANICI: „Albanci se spremaju za konačan obračun sa Srbijom, KFOR je nemoćan, na granici je VOJSKA ALBANIJE…“

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U bazi Pomozatin kod Kosova Polja organizira se zajednička obuka za potragu i spašavanje u kojoj učestvuju pripadnici vojske Albanije i Kosovskih bezbjednosnih snaga, ali stručnjaci upozoravaju da se iza svega kriju mnogo opasnije namjere, saopćile su vlasti u Tirani i Prištini.

Bezbjednosni izvori prenose da je obuka zapravo paravan za uvježbavanje vojne intervencije na sjeveru Kosova. Akcija prema riječima odlično obaviještenih izvora očigledno ima političku podršku iz inostranstva, pišu beogradski mediji.

– Reč je o brutalnom kršenju Rezolucije 1244 koja kaže da je Kfor jedino moguće vojno prisustvo na Kosovu. Neko iz međunarodne zajednice je očigledno zažmurio i dozvolio vojsci druge države da uđe na teritoriju Kosova pod maskom vežbanja nekakvih akcija spasavanja – navodi izvor iz bezbednosnih službi.

Čitaj još:   HABIB UFC šampion pritvoren na ruskom aerodromu, prije leta za ISTANBUL...

„Ovo je jedan od najozbiljnijih udara na regionalnu stabilnost. Ovim žele da poruče da je moguća nasilna akcija vojske Albanije i KBS protiv Srba na severu Pokrajine. Ovo znači i da njihova vojska može da se pojavi skoro na vrhu Kopaonika gde je administrativna linija. Ovo što je uradila Albanija je klasična priprema za rat i to moramo najoštrije osuditi“, upozorava Drecun.

izvor: SB

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši