“ODVRATNA SLIKA, ČUDOVIŠTE ODJEVENO U KOCKICE”: Rudan žestoko oplela po ministru finansija nakon OVE SLIKE…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Godinama me muči pitanje, što je u ovoj septičkoj jami bilo prije, kriminal ili politika?” …

ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, vijesti, 28.03. 2019…21: 58… “ODVRATNA SLIKA, ČUDOVIŠTE ODJEVENO U KOCKICE”: Rudan žestoko oplela po ministru finansija nakon OVE SLIKE…

Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je oštar komentar povodom fotografije sa utakmice hrvatske reprezentacije, ministara finansija Zdravko Marić kako navija sa kontroverznim biznismenom Josipom Stojanovićem.

Josip Stojanović, poznat i kao Jolly, puni naslovne strane hrvatskih medija zahvaljujući vlasništvu nad spornim luksuznim Mercedesom E vrijednom 400.000 kuna koji se do juče nalazio u dvorištu ministarke regionalnog razvoja i evropskih fondova Gabrijele Žalac, međutim vlasnik firme koja je rentala luksuzni automobil nije nepoznat široj javnosti. Ta afera je potresla zemlju, a Mercedes je u međuvremenu nestao.

Žalac je u centru pažnje javnosti je oborila dijevojčicu svojim automobilom, za koji nije imala važeću saobraćajnu dozvolu.

Prenosimo objavu Vedrane Rudan:

– Gledam neke od naših suspektnih kriminalaca kojima se sudi godinama. Sanader, Bandić, Vidošević, Kalmeta…

Vile, jahte, slike, glave ubijenih zebri, lavova, tigrova, skupe torbice skupih supruga i kćeri, automobili, obnovljene pećine u kojima su rođeni. Nikad neće završiti u zatvoru, nikad nam neće vratiti otete pare.

Čitaj još:   Projekcijom filma "Valter brani Sarajevo"otvoren savremeni bioskop u Novom Pazaru

Svi su ti bogataši prije rata bili gologuzi dečki. I moj muž i naši prijatelji su prije rata bili gologuzi, kako to da danas jedva pokrivaju svoje guzice, a ona ekipa ne zna šta će s lovom?

Odgovor je jednostavan i nije jednostavan. Najlakše je reći, dečki su se bavili visokom politikom, pa krenuli u kriminal. Šta ako baš i nije tako? Možda anonimni kriminalci odlučili gologuze dečke postaviti funkcije pa preko njih mlatiti ogromnu lovu i nešto njima dati?

U Hrvatskoj se i za vrijeme rata i poslije njega imalo što pokrasti. Ugledni zločinci to mogu i danas…

Godinama me muči pitanje, što je u ovoj septičkoj jami bilo prije, kriminal ili politika? A onda sam juče ugledala fotku. Nešto meni nepoznato, visoko, jako i tupogledajuće nosi oko vrata našeg minijaturnog ministra financija. Dečkić obučen u ministra jaše vrat onog nečeg, pa se skupa raduju. Ministar je politika, ono drugo je…

Čitaj još:   DODIK PREPISAO OD VUČKA: Trebo mu noć i dan da uvode doživotni zatvor…

Ono drugo je hrvatski biznis. Koji par? Koji jebeni, zastrašujući par?! Koja jebena, užasna, odvratna slika Hrvatske.Sigurna sam, zahvaljujući ovoj fotografiji, svi smo progledali. Politika i ono nešto bezimeno čini jedno tijelo i dvije glave, čudovište odjeveno u “kockice”.

Neki od nas, kad su vidjeli fotografiju, izrigali, drugi užasnuti, pokušavaju doći do daha, treći ne vjeruju svojim očima, četvrti traže pištolj bi si pucali u glavu. Zvijeri koja ima četiri noge i dvije glave jebe se živo. Više se ne skriva. Niko joj ništa ne može. Lovostaj na nju trajaće vječno.

Kako ne umrijeti od gađenja u zemlji Hrvatskoj?

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši