IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Aerodrom od 12 milijardi dolara, primaće 200 miliona putnika godišnje… (foto, video)

Novi međunarodni aerodrom Istanbul moći će da primi 200 mil putnika godišnje, kada bude potpuno završena poslednja faza izgradnje…

ISTANBUL:Svijet,Ekonomija,Putovanja,četvrtak,11.04.2019..08: 09.ISTANBUL Aerodrom od 12 milijardi dolara, primaće 200 miliona putnika godišnje… (foto, video)

ISTANBUL će postati najveća svjetska vazdušna luka po broju putnika…

Planirane su četiri faze izgradnje, pa bi aerodrom trebalo da bude završen do 2025, a ukupni troškovi bi iznosili oko 12 milijardi dolara.

Novi aerodrom prostire se na 76 miliona metara kvadratnih i on trenutno može da primi i 90 miliona putnika godišnje.

Prvi let s aerodroma Istanbul bio je u oktobru 2018. godine, ali je tek sada u potpunosti završena prva faza izgradnje vazdušne luke, odnosno otvorene su tri piste i terminal površine 15 miliona metara kvadratnih.

Na novom aerodromu “đuti fri” prodavnice prostiraće se na 55.000 metara kvadratnih, imaće sedam odeljaka s različitim tematikama, ukljucujući kao “Modni vrt”, “Porodičnu palatu” i “Plažu stila”, kao i hotel “Yotel” sa 451 sobom…

Čitaj još:   ZANATI KOJE NJEMCI PLAĆAJU SUHIM ZLATOM: Nedostaje im 100.000 radnika, a ŽUDE za radnicima sa BALKANA... (foto)

Aerodromski kontrolni toranj udaljen je oko 35 km od turskog najvećeg grada, a izgledom podsjeća na lalu, cvijet vrlo popularan u turskoj kulturi.

Sa planiranih 200 miliona putnika ovaj aerodrom će prestići a to trenutno je najprometniji “Hartsfield- Jackson” u Atlanti koji godišnje primi oko 107 miliona putnika.

Aerodrom Ataturk u Istanbulu, koji se smatrao do sada i jednim od onih najprometnijih na svijetu sa 70 miliona putnika godišnje, on je zvanično i prestao da radi 6. aprila ove godine.

Svi komercijalni letovi prebačeni su na novu međunarodnu vazdušnu luku u Turskoj, Aerodrom Istanbul…

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši