IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Skoplje na traženje Ankare: Isporučuje guleniste…

U Sjevernoj Makedoniji u toku je postupak ekstradicije Turskoj 15 osoba koje turske vlasti traže zbog povezanosti sa pokretom Hizmet i sa imamom Fetulah Gulenom…

SKOPLJE: Sjeverna Makedonija, vijesti, petak, 12.04.2019… 08: 59… Skoplje na traženje Ankare: Isporučuje guleniste…

Izručenje je traženo od strane zvanične Ankare, potvrdilo je Ministarstvo pravde Sjeverne Makedonije…

“U ovom trenutku imamo 15 zahtjeva za ekstradiciju Turskoj, povezanih sa optužbama za terorizam. Svi ovi postupci su u toku i nadležne institucije komuniciraju o tome”, rekli su u Ministarstvu pravde.

Institucije ne otkrivaju identitet ljudi koje Turska traži, ali potvrđuju da se zahtjevi ne odnose na makedonske državljane.

Iz Ambasade Turske u Skoplju saopštili među ljudima koji se traže ima više rukovodilaca obrazovnih institucija, predstavnika medija na turskom jeziku i nevladinih organizacija koje rade u Sjevernoj Makedoniji…

Turski ministar odbrane Hulusi Akar, koji je prošle nedelje bio i u posjeti Skoplju, izjavio je da u Sjevernoj Makedoniji postoje “novi momenti” u vezi struktura pokreta Fetulaha Gulena, zvanična Ankara tretira terorističkim činom i krivi ga za pokušaj državnog udara u julu 2016. godine.

Čitaj još:   ZASTUPNIK U SKUPŠTINI CRNE GORE URNISAO DRITANA: "Iza svake prepotencije krije se neka impotencija" (VIDEO)

Posjeta turskog ministra Skoplju otkrila očekivanja Ankare konkretne mjere da bi se dvije zemlje,kako je rekao Akar,”spasile terorističke organizacije”, jer, kao što je ocjenio,”ona šteti bilateralnim odnosima, sabotira prijateljstvo i bratske odnose”.

Turski ministar odbrane Hulusi Akar u Skoplju je rekao turske vlasti imaju i “imena nekih od važnjih ljudi” koje su predali institucijama i da je ubjeđen da”narednim danima institucije Sjevernr Makedonije preduzeti konkretne mijere”.

Prije godinu dana, na Kosovu je uhapšeno i izručeno Turskoj šest turskih državljana, od kojih je jedan bio ljekar, a ostali radnici “Mehmet Akif” škole koja je, vijeruje se, nadahnuta pokretom Hizmet…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši