IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURČIN KOJI JE UBIO ŠABANA PUŠTEN NA SLOBODU! Pobjegao na NEPOZNATU LOKACIJU, prijete mu SMRĆU

Alsin Levent (35), koji se sumnjiči da je kolima usmrtio Šabana Šaulića (67), suđenje čeka van pritvora. Tužilac Kristof Mekel: Dostavio nam je adresu i više nije aktuelna mogućnost bekstva.

Vozač koji je, kako se sumnja, izazvao stravični saobraćajni udes i smrt pjevačke legende Šabana Šaulića (67), pušten je iz pritvora. U kom gradu će se od sada nalaziti njemački državljanin turskog porijekla Alsin Levent (35) posle izlaska iz istražnog zatvora u Bilefeldu, zasada nije poznato javnosti. Turčinov advokat Jerit Šol tu informaciju nije htio da objelodani, jer su, kako tvrdi, “Leventu, u međuvremenu, upućene brojne prijetnje smrću”.

U saobraćajki je poginuo i Šabanov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić (43), a treći saputnik, pjevačev kum Slobodan Stojadinović teško je povrijeđen. Nakon udesa Levent nije policiji naveo adresu stanovanja. Njegovo obrazloženje je tada, po riječima državnog tužioca Kristofa Makela, glasilo: “Rastao sam se od devojke i iselio iz stana, još nemam drugi”.

– Budući da je Levent sada dostavio tužilaštvu svoju adresu i da više nije aktuelna mogućnost bjekstva koja je postojala u momentu njegovog privođenja, prestala je potreba za Leventovim boravkom iza brave dok traje sudski postupak – kaže Makel, u izjavi za “Vestfalen-blat”, regionalni dnevnik iz Bilefelda.

Čitaj još:   VUČKO, NA KVARNO: Nije igra oko Kosova, već zbog RS- a

Makel potvrđuje da je pitanje dana kad će podići optužnicu protiv čovjeka koji je kriv za smrt dvoje ljudi. Za to mu, kako je precizirao, nedostaje izvještaj eksperata, koji još nije kompletiran. Dobio je, međutim, kako tvrdi, obećanje da će ekspertski tim uskoro završiti svoj posao.

– Prema podacima koje je istraga do ovog trenutka utvrdila, Leventu se na dušu stavlja nemarna vožnja kojom je ubio dvije osobe – kaže Makel. – Budući da je vozio pod dejstvom alkohola, nema sumnje da će se ponovo naći iza rešetaka, to jest, mora da računa na zatvorsku kaznu.

Činjenice da je Alsin Levent vozio bez vozačke dozvole, a da nije imao ni saobraćajnu, odigraće ulogu prilikom izricanja kazne. Još je nejasna njegova izjava da je srebrnu “mazdu” pozajmio od prijatelja i da nije ukradena. I sam Levent je, naime, priznao da o “pozajmici” nije obavjestio vlasnika automobila kojim je potom, vozeći pijan neprilagođenom brzinom, ubio dvojicu ljudi.

Tačka na izjveštaj istražitelja u “slučaju Levent” očekuje se za najkasnije dvije nedelje, piše regionalni list za okrug Bilefelda “Noje vestfeliše”. Isti dnevnik navodi i procjenu da “bi sudski proces mogao da počne početkom ljeta”.

Čitaj još:   Šesta epizoda lokalnih izbora u Šavniku: Glasanje već prekinuto? (video)

izvor: agencija


ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši