IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ : “Srbija NEMA VLAST na Kosovu”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja danas poslanicima Narodne skupštine detaljan izveštaj o dosadašnjim pregovorima vođenim u Briselu o rješavanju problema Kosova. Prenose dijelove njegovog govora u Skupštini:

“Nama u prvoj fazi ostaje da čekamo, da vidimo hoće li Albanci ukinuti takse. Nema razgovora bez toga, tačka. Ako to urade, tražićemo kompromis. Odluka naroda će biti obavezujuća u svakom slučaju.

Pitaćemo narod, i narod će da kaže svoje!

Ako Albanci napadnu naš narod, kao što sam rekao onda i danas, ma koliko to bude bilo teško, a teško je, jer se tamo nalazi i NATO. Mi progon Srba nećemo dozvoliti. Imali smo dosta nesreća i ne želimo ih više. 

Želim da vas obavestim da smo o tome upoznali najviše narodne predstavnike, i komandanta NATO-a itd. I to je razlog zašto progona našeg naroda nema.  

“Nemamo garancije da stvari ostanu ovakve kakve jesu, ako ne bude kompromisnog rešenja, napad Albanaca na Srbe će se dogoditi!” 

“Takse koje su uveli su anticivilizacijske, i protiv pravde. Ovo je jedinstven slučaj u svetu. Ali to postaje moda u svetu sada.Oni zaustavljaju Narodnu Republiku Kinu, to je visoka politika. Ali ni na ovo niže ne reaguju. 

Čitaj još:   BERLIN: Stvoriti savez bez Donald Trampa i Amerike!!!

Zahvalan sam i svima koji nisu priznali Kosovo. Želeo bih da se osvrnem i na region. Imali smo dogovorenu utakmicu, tako je izgledalo u Berlinu, da svi govore protiv Srbije. Nismo uradili ništa da naljutimo Crnu Goru i oni su se korektno odnosili prema Srbiji. Ispad Bosne i Hercegovine me je iznenadio. Nije bilo nimalo prijatno. Čudna mi je ta reakcija jer to nije zvaničan stav BiH.”

“Svi Srbi bi dali život za Kosovo, a ko to od njih hože da živi na Kosovo. Zašto se to priča u Beogradu a na Kosovu ih nema da proprate reči koje izgovaraju, kazao je Vučić.

izvor: sb

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more

Komentariši