DUŠU PAZARA I NJEGOVU DOBROTU NOSITE U SRCU

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Mjesec Ramazana je mjesec  u kojem se pomažu siromašni i posjećuju bolesni, mjesec kad je saosjećanje sa drugima u prvom planu jer na taj način pomažemo i sebi i drugima i duhovno i materijalno.

Da krv nije voda još jednom nas je uvjerila Zerina Župljanin  dijete pazarske čaršije, djevojka pazarskog sokaka i kćerka i unuka poznate uvažene čaršijske porodice . Za Zerinu je dovoljno reći da pored ljepote posjeduje ono najljepše što može imati jedna djevojka iz Pazara-dobrotu, vaspitanje, kulturu, akademsko obrazovanje i domaće vaspitanje.

Ruka sudbine je poslala daleko od svog rodnog grada u bijeli svijet preko okeana negdje u Americi. Svoju trenutnu srecu i radno mjesto je našla u kompaniji “Carnival”. To je ogromna firma koja se bavi turizmom i prevozom putnika na najljepšim destinacijama u tom djelu svijeta.

Čitaj još:   NOVI PAZAR Tinejdžer koji obećava, Uroš viceprvak Srbije...

Sve je to nekako već poznata priča, ali današnji postupak Zerinin je prosto sve oduševio.

Naime, Zerina je u ovom mjesecu Ramazana htela dati i svoj doprinos na polju dobrih djela. Mlada i ambiciozna djevojka je uspjela animirati svoje kolege sa broda i na trenutnoj lokaciji u Hondurasu na Roatan ostrvu gdje su se nalazili i organizovala da zajedno posjete sirotište. Zajedno su skupili određenu svotu novaca i ponijeli neophodne namirnice za sve mališane u sirotištu.

Njeno oduševljenje i koliko je ponosna što je uspješno realizovala ovu dobrotvornu akciju nemoguće je opisati riječima.

Jednostavno Zerina i u dalekom svijetu nastavila misiju dobrih djela koju su nesebično u nasljedstvo ostavili njeni deda Ismo i deda Nanica.

Čitaj još:   DRAMA, DINA RAĐE: UMALO Stradao u sudaru auta i motora, hitno prevezen u bolnicu... (foto)

Zerina Župljanin treba i mora biti primjer mnogim mladima kao neko kome nije važno gdje i kada treba pomoći i uraditi neki human čin i pružiti pomoć svakom insanu na ovom svijetu.

http://ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši