Kfor: Vlasti Srbije su bile obavještene o akciji na Kosovu…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Portparol Kfor negirao da je mađarski kontigent Kfora pokušao da reaguje tokom akcije, a da je sprečen od komandanta tih snaga…

PRIŠTINA: Kosovo, vijesti, srijeda,29.05.2019…09: 39… Kfor: Vlasti Srbije su bile obavještene o akciji na Kosovu…

Portparol Kfora pukovnik Vićenco Graso izjavio je rano danas da su vlasti Srbije bile obaveštene da će doći do akcije hapšenja na sjeveru Kosova u utorak, 28. maja, i da “nije bilo iznenađenja”.

“Juče je situacija bila pod kontrolom i konstantno smo je pratili. Imali smo dobru razmjenu informacija i bili smo u kontaktu sa srpskim vlastima”, kazao je Graso za televiziju Prva.

Portparol Kfora negirao je da je mađarski kontigent Kfora pokušao da i on reaguje tokom akcije, a da je sprečen od komandanta tih snaga.

Čitaj još:   VULINU i vojnoj delegaciji iz Srbije ZABRANJEN ulaz u CRNU GORU...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je juče u Skupštini Srbije da je tokom akcije na sjeveru Kosova mađarski kontigent Kfora pokušao prvi da reaguje, ali da su spriječeni.

Veća grupa pripadnika kosovske policija uhapsila je juče više osoba na sjeveru Kosova.

Kosovska policija je navela da se radilo o akciji protiv organizovanog kriminala, dok je zvanični Beograd ocijenio da je ona bila usmjerena na kriminalizaciju i zastrašivanje preostalih Srba na Kosovu…

izvor (iBalkan.net/Beta)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši