OD OVIH PRIJETNJI TAČIJA VUČIĆ SE TRESE: “Ako nastavite, ujedinićemo se sa Albanijom, ali i sa jugom Srbije”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ukoliko EU nastavi sa izolacijom Kosova, biće razmotrena mogućnost institucionalnih radnji ili referenduma o ujedinjenju sa Albanijom, izjavio Hašim Tači.

“To možemo da uradimo kroz skupštinske rezolucije ili kroz referendume na Kosovu i u Albaniji, ali uključujući Preševo, Medveđu i Bujanovac”, rekao je Tači za tv Dukađini.

“Ako EU ne želi da prihvati dvije albanske države sa dvije zastave, neka prihvate samo jednu zastavu”, kaže Tači, prenose prištinski mediji.

On je rekao da ideja za ispravljanje istorijske nepravde ujedinjenjem Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom nikada nije bila bliža nego sada.

Kako je rekao, ponašanje EU prema Kosovu pokazuje da je došlo vreme da se ozbiljno razmotri preduzimanje institucionalnih koraka za nacionalno ujedinjenje.

Čitaj još:   SAČEKUŠA: Izrešetan muškarac kod vrtića, BORE MU SE ZA ŽIVOT...

Pod izolacijom Priština misli na oklijevanje Brisela da odobri viznu liberalizaciju za građane Kosova i Metohije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija reagovati na ozbiljan, odgovoran i odlučan način ako dođe do referenduma o ujedinjenju Kosova sa Albanijom.

Upitan da prokomentariše izjavu Tačija da će Priština, ako EU nastavi sa izolacijom, razmisliti o institucionalnim mjerama, kao i o referendumu o ujedinjenju sa Albanijom, Vučić kaže da je o tome upozorio EU.

“Kada sam molio ljude iz EU da Priština ne donosi takvu platformu koja je protiv dijaloga, rezolucije SB UN i deklaraciju o Srbima kao genocidnom narodu, jer razara dijalog, govorili su mi iz Brisela da do toga neće doći, da oni to neće usvajati. Pre tri dana sam im saopštio što je rekao Tači i ponovili su mi isto – da se to neće dogoditi”, naglasio je Vučić.

Čitaj još:   Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave...

Istakao je da će Srbija svakako reagovati, ako do toga dođe.

izvor: SB

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši