Ekonomija

DRAMA ZBOG RATNIH ZLOČINACA:„Kod ljekara ih vode vezanih ruku, mrze ih ZBOG RUSA…“

Za svaki nesporazum šalju ih za kaznu u samicu, tortura ide do te mjere da Estoncima, koji ne vole Ruse, smeta čak i to što srpski jezik…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti subota,15.06.2019… 09: 42… DRAMA ZBOG RATNIH ZLOČINACA:„Kod ljekara ih vode vezanih ruku, mrze ih ZBOG RUSA…“

Srbija će na Vijeću sigurnosti, 17. jula, ponovo pokrenuti inicijativu da se svi državljani Srbije osuđeni u Haškim tribunalom, nalaze se ili na odsluženju kazne u drugim zemljama, robiju dosluže u SRBIJI, potvrdila je ministrica pravde Srbije Nela Kuburović…

Od trenutka donošenja odluke da u državama ex. Jugoslavije nema uslova za izdržavanje kazne prošlo je 25 godina od tada postigli veliki napredak kada je riječ o sistemu za idržavanje krivičnih sankcija…

Ako od pojedinih zemalja dobijamo zahtjeve da osobe srpskog porijekla, a da izdržavaju kaznu u njihovim zatvorima, budu prebačene ovdje, pošto ispunjavamo uslove, ne znam zašto se to ne bi moglo primijeniti i na haške osuđenike, kaže Kuburović za Novosti.

Prema riječima Vučićeve ministrice, osim pritužbi osuđenih na tretman u Estoniji, do sada nije bilo primjedbi srpskih zatvorenika iz drugih zemalja.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, da Estonci prave ozbiljne probleme kad god srpski predstavnici razgovaraju uslovima boravka Milana Martića, Dragomira Miloševića i Milana Lukića u zatvoru ili kada se obrate sudu u Haagu sa konkretnim zamjerkama.

Predrag Milovančević, advokat Milana Martića kaže svaka država obavezna da vodi računa o ljudskim pravima svojih državljana, pa i kada su u zatvoru i dodaje da su Martić i Dragomir Milošević godinama u tom zatvoru i nisu napravili nijedan incident.

Beogradski list piše i o navodnom odnosu zatvorske uprave prema srpskim zatvorenicima u Tartu, koji je, navodno, vrlo bahat i surov.„Imaju izuzetno lošu zdravstvenu zaštitu. Kod ljekara ih vode vezane i u kavezu, dok ih pregledaju vezane su im ruke i noge. Pošto ne znaju estonski jezik, ne mogu da kažu doktoru kakve probleme imaju, a prevodioca nemaju.

Za svaki nesporazum šalju ih za kaznu u samicu. Tortura ide do te mjere da Estoncima, koji ne vole Ruse, smeta čak što srpski jezik, kojim pričaju,liči na ruski, pa se i zbog toga prema njima neprijateljski odnose.

Novosti, naravno, navode za kakve su sve svirepe zločine isti Srbi osuđeni, ali to i ne treba puno čuditi…

izvor novosti.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

DANILO Kalezić: Crna Gora kao evropski Kurdistan… (foto)

Novo napuštanje, odnosno izdaja Crne Gore, od strane zapadnih saveznika neoprostiv je zločin. Ishod je…

1 sat ago

Dragan BURSAĆ: Rezoluciju o Srebrenici, trebalo davno donijeti– i to na inicijativu Srbije… (foto)

Ovu Rezoluciju je trebalo davno donijeti i to na inicijativu Srbije, koja bi tražila oprost…

3 sata ago

BESRAMNA PORFIRIJEVA VASKRSNA POSLANICA: “Srbi su žrtve genocida, ne počinioci” (foto, video)

Patrijarh srpski Porifirje i episkopi naveli su u Vaskršnjoj poslanici kako su protiv nastojanja da…

3 sata ago

Nataša KANDIĆ o Izjavama Političara i Rezoluciji UN- a, o Srebrenici: “Nikad niko Nijemce nije nazvao genocidnim narodom”… (foto)

Ekstremni nacionalisti iz Srbije i RS, koji su u vlasti, i prateće tzv. akademske elite…

5 sati ago

TARIK GA JE BLIJEDO GLEDAO: Profesor u “MIlijunašu” imao tri džokera na raspolaganju, ali ih nije htio iskoristiti, kući je otišao sa… (foto, video)

Samostalno i sjajno igrao je sve do 10. pitanja... ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 03,…

5 sati ago

„PRESELI SE TAMO, SEOSKA VARALICE, GLUMIŠ SRBINA, A NISI…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon Dodikovih poruka iz Srbije… (foto)

„Slobodna Bosna“ donosi samo one reakcije koje nemaju uvredljiv sadržaj. Ne stišavaju se reakcije nakon…

5 sati ago

This website uses cookies.