IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novinar,”ukopao” načelnika SREBRENICE:„Imam dokaz, da je Grujičić naplatio 120.000 eura“! (video)

Posljednje izdanje lista “Afera” objavljen tekst u kome se razotkrivaju mutne radnje gradonačelnika Srebrenice Mladena Grujičića i njegovih najbližih saradnika…

SREBRENICA:Regija,Crna Hronika,vijesti,subota,15.06.2019…18:49. Novinar ,”ukopao” načelnika SREBRENICE:„Imam dokaz, da je Grujičić naplatio 120.000 eura“! (video)

Kako navodi list “Afera”, Grujičić je uz pomoć svog rođaka,sudskog vještaka, “nabildao” cijenu ruinirane hale bez prozora i vrata, sa srušenim krovom i kupio za 850 hiljada eura, mada se godinu- dvije ranije ista hala pomenuta bezuspješno prodavala za 500 hiljada eura!!!

U listu “Afera” navode kako je Grujičić platio 850 hiljada eura halu Slovencu Mihi Živecu, koji je nakon završene kupoprodaje uplatio 120 hiljada eura na račun jedne austrijske firme, nakon čega je Austrijanac podigao novac i sam ga donio u Srbiju gdje je podijeljen između Grjujičića i njegovih saradnika.

Dalje, “Afera” tvrdi da je najveći dio kolača dobio upravo Grujičić 40 hiljada eura, jedan njegov savjetnik dobio je 30 hiljada, drugi savjetnik 20 hiljada, šef kabineta dobio je 10 hiljada eura, a Austrijanac preko kojeg je išla transakcija je dobio 20 hiljada eura.

Čitaj još:   GDJE JE NESTAO KIM: Vođa se ne pojavljuje u javnosti, strah ga od KORONA VIRUSA ... (foto)

Sve navode iz ovog teksta gradonačelnik Srebrenice je negirao…

Grujičić, tvrdi da ništa od navedenog nije tačno i da je cijeli postupak same kupovine hale bio transparentan.

No, beogradski novinar, Dragiša Katić, tvrdi da ima orginalne dokumente kojim može potkrijepiti navode iz teksta…

Katić je gostovao u jutarnjem programu beogradske Happy televizije a i u razgovoru s urednikom Milomirom Marićem detaljno ispričao kako su se odvijale cijele kriminalne operacije.

Svjdedočenje novinara Katića pogledajte u video prilogu.

izvor (S.B)

Komentariši