O NJIMA, NIKO NE GOVORI: Pravoslavni dobrovoljci i ekstremisti, ex pripadnici Vojske RS oborili avion Malaysia Airlinesa MH17…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pet godina nakon obaranja aviona Malaysia Airlinesa MH17, konačno su objavljena imena osumnjičenih za ovaj teroristički čin u kojem je ubijeno 298 putnika…

KIJEV: Svijet, Crna Hroniika, vijesti, srijeda 19.06.2019, 20: 59…  O NJIMA, NIKO NE GOVORI: Pravoslavni dobrovoljci i ekstremisti, ex pripadnici Vojske RS oborili avion Malaysia Airlinesa MH17…

U izvještaju koji je predstavio međunarodni istraživački tim nalazi se i Igor Girkin, bivši djelatnik ruske vojne obavještajne službe i bivši pripadnik Vojske RS.

Girkov je ratovao u BiH kao pripadnik Druge majevičke brigade Vojske RS- a, a svoja je ratna iskustva opisao u memoarima. Nakon hiljada nedužnih žrtava tokom genocida u BiH, «naslijeđe» VRS predstavlja još uvijek smrtnu prijetnju ljudima širom svijeta, je pokazao i slučaj ovog terorističkog napada.

Samo nekoliko dana ranije relativno neopaženo je prošla informacija da se Gavrilo Stević, osumnjičeni za ratovanje na ukrajinskom ratištu, nije odazvao Sudu BiH na izjašenjenje o krivici…

Čitaj još:   AMERIČKE DIPLOMATE DOBILE MISTERIOZNU BOLEST: Čudne promjene na mozgu, ljekari nemaju pojma šta je...(foto, video)

Stević je optužen da je, u okviru paravojne ekstremističke formacije «Jovan Šević», ratovao na području Luganska, a ovo je već drugi put da se nije odazvao sudu.

Postavlja se pitanje građani treba da reaguju na mogućnost da osumnjičeni za pripadnost ekstremističkim formacijama na stranom ratištu slobodno šeta ulicama?

Dok je javnost uznemirena informacijama o opasnosti po sigurnost koje nose pravoslavni ekstremisti dobrovoljci ukrajinskom ratištu, predsjednica entiteta RS Željka Cvijanović pokušava na talasu islamofobije optužiti BAŠ Bošnjake za ekstremizam…

Očigledno je da se radi o brutalnom izvrtanju činjenica. Dok bh. institucije odlučno krenule u proces procesuiranja povratnika sa sirijskog ratišta, postavlja se pitanje njihove odlučnosti u procesuiranju pravoslavnih ekstremista.

Sve veći je islamofobni pritisak na Bošnjake, a koje se pokušava kolektivno predstaviti kao ekstremiste, dok pravoslavni ekstremisti i bivši pripadnici VRS predstavljaju veću prijetnju građanima BiH i međunarodnoj sigurnosti.

Čitaj još:   MEDO, ŠTRAJKUJE GLAĐU: Traži da bude u samici...

Entitet RS je ideološka oaza za tipove poput Igora Girkina, jer šta je 298 nedužnih žrtava u oborenom Malaysia Airlinesu, kada zvaničnici ovog entiteta otvoreno slave i odlikuju odgovorne za ubistvo hiljada nedužnih ljudi tokom genocida u BiH.

izvor (Bportal/SB)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši