Tužilac, potvrdio Sinđelić je u Crnoj Gori: Traži politički azil…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić potvrdio je danas da je svedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016, srpski državljanin Aleksandar Saša Sinđelić, zatražio politički azil u Crnoj Gori…

PODGORICA- ROŽAJE: Crna gora, Crna Hronika,vijesti, srijeda 19.06.2019, 01: 59… Tužilac, potvrdio Sinđelić je u Crnoj Gori: Traži politički azil…

Aleksandar Sinđelić u ponedjeljak je ilegalno ušao u Crnu Goru i tražio da razgovara sa Specijalnim tužilaštvom...

Svjedok saradnik u slučaju pokušaja državnog udara na izborni dan 2016. u Crnoj Gori, državljanin Srbije Aleksandar Sinđelić, stigao je u Crnu Goru i od Ministarstva unutrašnjih poslova zemlje zatražio politički azil, potvrdio je u utorak glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Na konferenciji za novinare u Podgorici rekao je da je Sinđelić u Odjeljenju bezbjednosti Rožaje dao izjavu u kojoj traži politički azil “zbog ozbiljnog progona određenih struktura u Srbiji”.

Čitaj još:   NOVI DETALJE NESREĆE U TUTINU: DŽEMALA UBIO DRUG IZ NEHATA?!

Katnić je rekao da je Sinđelić bio primoran bježati isključivo zbog toga što je svjedočio pred sudom u Crnoj Gori, prenosi agencija Anadolija.

“Mislim da će ova država i civilizovano društvo dati odgovore na to i riješiti taj problem u skladu sa zakonom”, poručio je Katnić.

Prema njegovim riječima, Sinđelić je u ponedjeljak ujutro ilegalno ušao u Crnu Goru i tražio da razgovara sa Specijalnim tužilaštvom.

“Vidjećemo da li se radi o krivičnim djelima određenih osoba i nakon toga postupiti u skladu sa propisima”, kazao je Katnić te dodao da detaljnije informacije treba traži od nadležnog ministarstva.

Sinđelić je svjedok saradnik u sudskom procesu protiv 14 optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Čitaj još:   NOVA PUCNJAVA U AMERICI, RAFALI ODJEKUJU TRŽNIM CENTROM: Policija blokirala čitavo područje, helikopteri kruže nad mijestom događaja...

Viši sud u Podgorici nakon višemjesečnog ispitivanja prihvatio je ključne iskaze njegovog svjedočenja, koji su potvrđeni dokazima iz istrage.

Trinaest optuženih koji su terećeni za planiranje više terorističkih akcija na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, 9. maja na Višem sudu u Podgorici proglašeno je krivim i osuđeno na ukupno 69 godina i sedam mjeseci zatvora…

Izvor: Agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši