Virak spas za žene, čaj od koga ćeš da zaboraviš sve lijekove koje si KORISTILA…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Virak sadrži tanine, flavonide, eterično ulje, organske kiseline i dosta C vitamina…

ISTANBUL: Regija, recepti, vijesti, 22.06.2019…19: 59… Virak spas za žene, čaj od koga ćeš da zaboraviš sve lijekove koje si KORISTILA…

Ukoliko ste u potrazi za prirodnim rešenjem hormonskog disbalansa i svih problema koje jedna žena može da ima, ovaj napitak je prava stvar za vas.

Čaj od virka je jedan od najboljih čajeva za zdravlje žena. Čuvar je  ženskog reproduktivnog zdravlja…

Virak sadrži tanine, flavonide, eterično ulje, organske kiseline i dosta C vitamina. Ukus ovog čaja je gorak i nema neki poseban miris.

Ovaj čaj se preporučuje kod nemogućnosti začeća odnosno neplodnosti, a on reguliše lučenje ženskih hormona i dovodi u red menstrualne cikluse.

Čitaj još:   SARAJEVO: Akademik AVDO Sidran, Željku Komšiću dao niz korisnih prijedloga...

Takodje,pomaže policističnih jajnika,upale jajnika, bakterijskih virusnih vaginalnih  infekcija, hormonskih poremećaja, mioma i sl. Ovaj čaj može i pospešiti gubitak kilograma.

Virak se pije u zavisnosti od tegoba, preporučuje se 2 do 3 šolje čaja dnevno. Možete spremati tako što 1 kašičicu čaja prelijete sa 250 ml ključale vode i ostavite da odstoji par minuta. Nakon toga procedite i pijte…

U slučaju vaginalnih infekcija čaj možete koristiti za spoljašnju upotrebu. U tom slučaju, treba 3 do 4 kafene kašike čaja potopiti u ½ litra vode i ostaviti da odstoji dok se ne ohladi dovoljno do temperature pogodne za ispiranje.

Nakon toga procijedite i upotrebite za ispiranje. Ono što je isto dobro kad su u pitanju infekcije, jeste da čaj dodate u kupku kad se kupate.Dodajte potom 1 šolju koncentrovano napravljenog čaja.

Čitaj još:   Večeras muslimani obilježavaju Lejletul Bedr

Trudnice mogu piti ovaj čaj u toku trudnoće, pa je čak i preporučljivo, ali ne isključivo u poslednjem trimestru, kao i u periodu dojenja.

Razlog zašto piti tek u poslednjem trimestru je to što čaj utiče na jačanje i zidova materice i samim tim rizik da ne dodje pobačaja i gubitka trudnoće  svodi se na minimum.

U periodu dojenja čaj doprinosi bržem oporavku porodilje i bržem vraćanju njenog tijela u formu. Ipak, iako Virak čaj ima mnogo blagotvorna svojstva, u trudnoći ga treba pažljivo piti i ne preterivati u količini…

http://ibalkam.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *