BANJA LUKA: “Merhaba askeri, kupio sam turski rječnik, sad mi treba i albanski…”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

”Taman sam kupio turski rječnik, a sada mi treba albanski nakon vaših poteza”, naveo opozicioni poslanik, da su u vladajućoj stranci u RS “istakli bijelu zastavu”…

BANJA LUKA: BiH, Ekonomija, vijesti, utorak, 25.06.2019…11: 59… BANJA LUKA: “Merhaba askeri, kupio sam turski rječnik, sad mi treba i albanski…”

Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražila je danas na početku sjednice obrazloženje zašto je Ministarstvo unutrašnjh poslova RS-a odustalo od rezervnog sastava policije, o čijem uspostavljanju su pričali tri mjeseca, a zatim, kako kažu, kapitulirali…

A, iako je to druga tačka dnevnog reda današnjeg nastavka i skupštinskog zasjedanja, poslanici SDS- a i PDP-a nisu dozvolili da počne rasprava prvo o Prijedlogu zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura, ukoliko ne dobiju objašnjenje šta je izmijenjeno u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Poslanik u Klubu SDS- a Nebojša Vukanović je i obraćanje na ovoj sjednici počeo pozdravom “Merhaba askeri!” za kolege iz SNSD- a kao i vladajuće koalicije u RS- u, a zatim ih pozdravio i na albanskom jeziku, aludirajući na poziv Milorada Dodika Hashimu Thačiju za dolazak i na Samit procesa o saradnje jugoistočne Evrope, 9. jula u Sarajevu.

”Taman sam kupio turski rječnik, a sada će mi i treba albanski nakon vaših poteza’, kazao je Vukanović navodeći da su u vladajućoj stranci u RS “istakli bijelu zastavu”.

Optužio je Dodika i predstavnike SNSD- a da su “ponizili prvo RS i Narodnu skupštinu”, povlačeći se pred nižerazrednim predstavnicima međunarodne zajednice.

Šef Kluba poslanika SDS- a Miladin Stanić je zatražio a i jednosatnu pauzu uz zahtjev da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o policiji i unutrašnjim poslovima skine s dnevnog reda, jer se povlačenjem članova o rezervnom sastavu policije značajno mijenja.

Pita i šta se suštinski mijenja, ako se samo naziv Jednice MUP-a RS za podršku preimenuje u žandarmeriju.

I poslanik PDP-a Draško Stanivuković je ukazivao da poslanici ne mogu raspravljati o zakonu iz kojeg je MUP RS-a povukao određene članove, a oni ne znaju o čemu se konkretno radi…

Čitaj još:   Turska, VELIKA TRAGEDIJA: Zapalio se autobus u vožnji, puno mrtvih i ozlijeđenih...

izvor (S.B)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *